Helyi közélet

2018.09.10. 14:58

Étellel és mozgással a gyerekek egészségéért Miskolcon

Miskolc - Családi futóversenyen is részt vehettek a roadshow-ra kilátogatók.­­­­­

Miskolc - Családi futóversenyen is részt vehettek a roadshow-ra kilátogatók.­­­­­

A Családok Évéhez kapcsolódva a Magyar Bölcsődék Egyesülete (MBE) az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával Étel – Mozgás – Élet címmel országos roadshow-t szervezett, melynek miskolci állomását szombaton tartották.

Kicsiknek, nagyoknak

A Miskolc Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) várta az érdeklődőket a Kuruc utcán, a Diósgyőri Bölcsődében. A megjelenteket Gúr Péter Attila, a MESZEGYI igazgatója, Keskenyné Péntek Ágnes, az MBE alelnöke és Bereginé Almási Erzsébet, a MESZEGYI bölcsődei szakmai tanácsadója, az MBE megyei koordinátora köszöntötte. Ezt követően tanácsokat kaphattak a szülők ahhoz, hogyan lehet finomat egészségesen főzni a gyerekeknek, ugyanis ételkészítéssel és -kóstolóval egybekötött főzőshow vette kezdetét. Az ételkészítésről videó is készült, a kóstolás mellett pedig receptekhez is juthattak azok, akik bele is vágnak otthon az ételek kipróbálásába. Gyertek velem felfedezni! címmel mozgásfejlesztő, kreativitást fejlesztő, közösségi játékok, ügyességi játékok, ugrálóvár, arcfestés várta a gyerekeket.

Mindeközben a szülők kérdezhettek a helyszínen lévő gyermekorvos, konduktor, szomatopedagógus, logopédus és táplálkozási tanácsadó szakemberektől.

Családi futóversenyen is részt vehettek a kilátogatók, és egész napos tánc-, illetve sportszerbemutatók is színesítették a programot. A roadshow 13. állomása volt Miskolc, még nyolc városba látogatnak el.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában