Helyi közélet

2018.09.11. 09:22

Egy sétával fejezték ki a szolidaritásukat Miskolcon

Miskolc - Az Alzheimer-betegekért vonultak a szimpatizánsok Miskolc szívében.

Miskolc - Az Alzheimer-betegekért vonultak a szimpatizánsok Miskolc szívében.

Az Alzheimer Világhónap alkalmából az Őszidő Alapítvány figyelemfelkeltő sétát tartott az Alzheimer-betegekért. A lufikkal és zászlókkal felszerelt menet tegnap délután fél négykor indult a Szinva teraszról, ahol néhány bevezető gondolat után a résztvevők feltehették kérdéseiket. Ezt követően a Városház téren pihentek meg, majd a Művészetek Háza kávézójába tértek vissza, ahol megismerkedhettek az Alzheimer Café kezdeményezéssel. Az alzheimeresek segítésére és informálására kialakított országos hálózatról Blachné Papp Eleonórát, az Őszi Napsugár Otthon intézményvezetőjét kérdeztük.

Kávésarok az érintetteknek

„Önkéntes alapon történő szerveződésről beszélünk. Miskolcon Az Őszidő Alapítvány indította el az Alzheimer Cafét, aminek az Őszi Napsugár Otthon a háttérintézménye. Tematikus alkalmakat tartunk más-más előadókkal. Az Alzheimer-betegek előfordulása hazánkban emelkedő tendenciát mutat. Ennek a társadalmi kérdésnek a jelenlegi egyetlen megoldási lehetősége a családon belül történő ellátás biztosítása. Mi erre szeretnénk ráirányítani a figyelmet és segítséget nyújtani az érintettek számára” – mondta a vezető.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában