Helyi közélet

2018.03.04. 13:45

Interjú: Reinecker Szandra

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a fiatal festő (művész) Reinecker Szandra volt, aki többek között mesét március 8-án megnyíló bemutatkozó kiállításáról is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a fiatal festő (művész) Reinecker Szandra volt, aki többek között mesét március 8-án megnyíló bemutatkozó kiállításáról is az olvasóknak.

Béres Szabi: Mikor,és hogyan kerültél közel a festészethez,mi volt ami inspirált?

Reinecker Szandra: 1988-ban születtem Miskolcon. Az első találkozásom a festészettel nagyapám révén történt - Reinecker János, 1910-1990-, aki festőművészként és műszaki rajz tanárként alkotott és dolgozott Miskolcon. A festészet szeretetét és talán némi tehetséget is, azt hiszem tőle örököltem, bár személyesen emlékeim nincsenek vele. A középiskolai tanulmányaim elvégzése után a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi karán szereztem diplomát jogászként. A festészet mindig is foglalkoztatott, és készültek is képeim az évek során, de igazán nagy hangsúlyt a teherbeesésemmel párhuzamosan keletkező többlet szabadidőmnek és a bennem feltörő anyai érzéseknek köszönhetően tudtam rá fordítani – ez 2016-ban történt. Ezt követően, a mai napig nagyon termékeny időszakon megyek keresztül és folyamatos fejlődést érzek a munkáimon.

Béres Szabi: Milyen stílusirányzatot képviselnek a festményeid?

Reinecker Szandra: Ezt többen kérdezték már, de nehéz bekategorizálnom önmagamat. Viccesen azt szoktam ilyenkor válaszolni, hogy a saját stílusomat. Jellemzően akril festékkel festek vászonra, farostra, illetve különböző vegyes technikákkal kísérletezem. Figurális és absztrakt képeket is készítek. Témáim jellemzően emberek – nők-, emberi érzések, érzelmek. A festészet számomra nem csupán vászon, ecset és festék találkozása, hanem egyfajta önkifejezés, önmegvalósítás. Kiegyensúlyozottságot és nyugalmat biztosít számomra. Rengeteg megvalósításra váró ötlet, kép vázlat és színkompozíció kavarog a fejemben nap, mint nap, melyeknek utat kell, hogy adjak a festéssel. Jellemzően magányosan, éjszaka, lámpafény mellett, komolyzenei kíséretben festek.

Béres Szabi: Március 8-án a Miskolci Nemzeti Színházban nyílik meg az első önálló kiállításod, mit lehet erről tudnunk?

Reinecker Szandra: Március 8-án, 16:30-tól, a Miskolci Nemzeti Színház (Nagyszínház) emeleti társalgójában nyílik meg az első kiállításom, ahova várok minden kedves érdeklődőt! A kiállítást Molnár Attiláné, általános iskolai rajz tanárom nyitja meg. A megnyitón közreműködnek Simon Vivien hegedűművész és Varga Krisztina zongoraművész. A 30 darab kiállításra kerülő festmény egy hónapon keresztül tekinthető meg a színház látogatói számára. Előadásokon kívül, előre egyeztetett időpontokban a tárlatvezetésemmel tekinthetik meg a műkedvelők. A kiállítás tárgyát képező festmények megvásárolhatóak.

Béres Szabi: Tervek?

Reinecker Szandra: Ebben az évben – szeptemberben – készülök még egy megjelenésre a Miskolci Művészetek Házában, így a kihívás megvan és a feladat adott, de ez, és a pozitív visszajelzések engem nagyon inspirálnak. Izgatottan és lelkesen állok neki a feladatnak, megvalósítandó ötletből pedig nem szűkölködöm szerencsére. A mostani kiállítás megnyitója után ismét belevetem magam az alkotás örömébe! Már alig várom!

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

https://www.facebook.com/szandrareinecker/

https://m.facebook.com/SzabiRadioM/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában