Helyi közélet

2018.02.07. 07:11

Újabb részekkel bővül Miskolc iparterülete

Miskolc - Kósa Lajos bejelentette: 9 milliárd forint jut Miskolc ipari parki fejlesztésére.

Miskolc - Kósa Lajos bejelentette: 9 milliárd forint jut Miskolc ipari parki fejlesztésére.

Mint ismert, a Modern városok program keretében eddig Miskolc összesen 5,4 milliárd forintot kapott ipari parki területeinek bővítésére.

A program összigénye azonban – mint Kósa Lajos minisztertől megtudtuk – eléri majd a 9 milliárd forintot.

Ütemezett bővítés

A fő feladat területek megvásárlása. Ebben jelenleg 63 hektár földterület megszerzése folyamatban van, és újabb 45 hektár megszerzésének előkészítése zajlik – tudtuk meg. Mindezt követi a szükséges infrastruktúra kialakítása.

Kósa Lajos szerint mindez azért fontos, hogy a Miskolc iránt egyre élénkülő befektetői érdeklődések valós befektetésekké váljanak, amelyek aztán hatékonyan hozzájárulnak majd a város és térsége gazdasági fejlődéséhez.

A miniszter szerint az ipari parki területek előkészítése, kialakítása időarányosan jól áll, és minden remény megvan arra, hogy az érkező befektetők ideális területeket találnak.

Csöbör Katalin ország­gyűlési képviselő hozzátette, hogy az ipari park kialakítása négy ütemben zajlik, az első 120 hektár megszerzése már lezárult.

Emlékezetes, hogy decemberben a miskolci önkormányzat rendkívüli közgyűlésen hatalmazta fel arra dr. Kriza Ákos polgármestert, hogy a Mechatronikai Ipari Park bővítése, különálló részeinek egyesítése céljából két terület megvásárlásáról tárgyalásokat folytasson az ÓAM Ózdi Acélművek Kft.-vel és a Koalfém Kft.-vel. Sikeres üzletkötés esetén a Mechatronikai Ipari Park újabb értékes területtel bővül.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3751282"]

[related-post post_id="3738616"]

[related-post post_id="3733899"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában