Helyi közélet

2018.02.10. 13:50

Pianínóavató koncertet rendeztek Emődön

Emőd - Február 6-án rendezte meg Emődön a Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola „Pianínóavató hangversenyét”.

Emőd - Február 6-án rendezte meg Emődön a Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola „Pianínóavató hangversenyét”.

A koncert apropóját az adta, hogy a kormány a Kodály-program részeként két pianínó beszerzésével segítette a Miskolci Tankerületi Központot, ahol az a döntés született, hogy az egyik hangszert az emődi Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei vehetik birtokukba.

Az intézmény sok-sok éven keresztül próbálta használható állapotban tartani azokat a hangszereket, melyeket a diákok használnak zeneiskolai tanulmányaik során. Azonban a hangszerpark állapota minden igyekezet ellenére is egyre romlott, némelyek használhatatlanná váltak, újak beszerzésére pedig nem nyílt lehetőség.

Komoly támogatást kaptak

Ebben akkor történt változás, miután a zeneiskola fenntartása és működtetése a Klikhez került. Ez idő alatt komoly támogatást kapott az intézmény, melynek részeként felújítások és új beszerzések történtek. Ennek a folyamatnak legutóbbi ékes példája az intézménybe érkezett új pianínó, melyet nagy örömmel vett birtokba az ­iskola apraja- nagyja.

A „Pianínóavató hangversenyen” az iskola azon növendékei léptek fel, akik az első félévi eredményeik alapján kiemelkedő művészi teljesítményt nyújtottak. Zenei megformálásuk, hangszertechnikai tudásuk kiemelkedő.

- ÉM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában