Helyi közélet

2018.02.01. 10:52

Csökkentett sebességhatár a zsolcai körforgónál

Miskolc - Helyreállították a szalag­korlátot, kirakták­­­ a táblákat is.

Miskolc - Helyreállították a szalag­korlátot, kirakták­­­ a táblákat is.

A közelmúltban írtunk a zsolcai körforgalom kapcsán arról, hogy két autó is az árokban kötött ki a Miskolcra befelé jövő, úgynevezett „surranó sávnál”, teljesen leamortizálva a szalagkorlátot, és az ezen a részen gyakori kicsúszások miatt sebességkorlátozást terveznek ott. Ez mostanra meg is valósult.

„Az említett útszakasz kapcsán január közepén rendkívüli forgalmirend-felülvizsgálatot tartottunk, melyen – meghívásunkra – a rendőrség is képviseltette magát. Egyetértés született abban, hogy a megengedett sebességet tovább kell csökkenteni 40 km/órára, a behajtási ívben „veszélyes útkanyarulat jobbra” jelzőtáblát kell elhelyezni, a szalagkorlátra 3 „iránytáblát” kell felszerelni a veszély helyének jelölésére, továbbá a forgalmi rend változására is fel kell hívni a közlekedők figyelmét. A felsorolt 7 jelzőtábla kihelyezése január 24-én megtörtént.

Optikai, akusztikai jelek

– A padkát és a szalagkorlátot már korábban is helyreállítottuk, a többszöri károsodás miatt az oszlopok hosszabb szakaszon kilazultak, ezek javításáról is gondoskodtunk – tájékoztatott a Magyar Közút. Ha az eddigi intézkedések nem hozzák meg a kívánt eredményt, keresztirányú, optikai/akusztikus burkolati jelek elhelyezését tervezik. Ez meleg és száraz időjárási körülményeket igényel, ezért tavasszal tudnák megvalósítani.

ÉM-HI


[related-post post_id="3734917"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában