Helyi közélet

2017.12.08. 15:37

Polgármesterek találkozója - Megújulna a gönci városközpont

Gönc - Gönc folyamatosan pályázik és nyer, de sok tervük van jövőre is.

Gönc - Gönc folyamatosan pályázik és nyer, de sok tervük van jövőre is.

Sivák János, Gönc polgármestere elégedett a város fejlődésével. Mint fogalmazott, az utóbbi öt évben több fejlesztés történt a településen, mint az azt megelőző 15 évben.

– Az idén adtuk át a belügyminisztérium pályázatának segítségével felújított konyhánkat és ebédlőnket. Az ünnepélyes átadás hivatalosan is megtörtént. Ezzel párhuzamosan beadtunk egy pályázatot a konyha felszerelésének cseréjére is. Az önkormányzat épületének felújítását szintén belügyminisztériumi keret teszi lehetővé. Megtörténik az épület energetikai felújítása, a tetőtér-beépítés és a festés is. Problémát okozott, hogy műemlék épületről van szó, így hosszú időbe telt az engedélyek beszerzése. De most úgy néz ki, hogy februárra befejezzük a felújítást, így a választást már a meg­újult épületben tudjuk tartani – sorolta a polgármester.

A jövő

Jelezte: további nagyszabású terveik is vannak. Beadtak egy barnamezős pályázatot, ami megyei szinten már támogatást élvez. Ebből a támogatásból szeretnék felújítani a városközpontot. Lebontanák a régi ÁFÉSZ-épületeket, és kialakítanának egy konferencia-központot, valamint egy pálinkateraszt pálinkamúzeummal és helyi termékek boltjával. A húsboltot szeretnék felújítani és nyitni egy vendéglátóhelyiséget. Egy másik pályázatból szeretne a város traktort vásárolni, egy újabból pedig az egyik rossz állapotban lévő utat felújítani.

– Nagy gondunk a volt diákotthon épülete, ami egyre pusztul – tette hozzá Sivák János. – Szintén pályázati forrásból szeretnénk megoldani a nyílászárók cseréjét és a tetőráépítést.

370 ember képzése

A munkahelyteremtéssel kapcsolatban pedig megtudtuk: a következő 3 hónapban 370 embert kell bevonniuk valamilyen képzésbe, hogy szakmai ismeretekkel sikeresen találjanak munkát az elsődleges munkaerőpiacon. Nehezíti a helyzetet, hogy a térségben sok az aluliskolázott­­­ ember. Munkalehetőség pedig van bőven. Miskolcra buszokkal viszi munkavállalóit a Bosch. De a határ túloldaláról a Kenyheci Ipari Park és a kassai cégek is folyamatosan toboroznak munkaerőt Göncön – ismertette Sivák János.

ÉM-HE


[related-post post_id="3704823"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában