Helyi közélet

2017.12.10. 19:14

Már érkeznek a nevezések az év nagy pálinkamegmérettetésére

Onga, Miskolc - Hamarosan jön az év nagy pálinkamegmérettetése és nemzetközi seregszemléje.

Onga, Miskolc - Hamarosan jön az év nagy pálinkamegmérettetése és nemzetközi seregszemléje.

Már érkeznek a nevezések a Quintessence (IX.) Pálinka- és Párlatversenyre, mely az elmúlt években nemcsak hazánk, de egész Közép-Kelet-Európa legnagyobb pálinkamegmérettetésévé vált, hisz évek óta 1000 feletti nevezett minta érkezik a desztillátumok nagy versenyére határon innen és túlról. A verseny díjazottjának lenni is rangot és szakmai elismerést jelent, ahogy óriási megtiszteltetés az is, ha valaki bekerül az értékelő-bíráló csapat tagjai közé.

Takács László versenyigazgatótól megtudtuk, hogy az értékelő-bíráló zsűritagok felkészítése már lezajlott. A szintfelmérők kiértékelését követően a napokban zajlik a bírálók végleges listájának összeállítása. Gőzerővel dolgoznak a zsűri munkáját segítő értékelőszoftver finomításának utolsó simításán és a januári bírálat előkészítésén is. A verseny országos óriásplakát-kampánya decemberben szintén elkezdődött.

Gála keretében

A 9. pálinkaverseny ünnepélyes eredményhirdetése 2018. január 19–20-án lesz Lillafüreden, a Palotaszállóban, egy nagyszabású pálinkagála részeként, ahol kivételes körülmények között találkoznak a határon inneni és túli pálinkabarátok, a legnagyobb kereskedelmi főzdék, bérfőzetők és magánfőzők a közélet prominens személyeivel.

A Quintessence Pálinkaversenyekhez is köthető Quint­essence – 2017 A Pálinka Világa című könyv hivatalos könyvbemutatóját december 9-én 14.30-kor az ongai Darvas Közösségi Ház és Múzeum udvarán, az egyesület által szervezett adventi, az év utolsó helyi termelői piacán tartják. A kötet az idén is a jelen–múlt–jövő hármas egységben dolgoz fel nemcsak a szakma, de a nagyközönség érdeklődésére is számot tartó pálinkás tanulmányokat.

– Nagy várakozás előzi meg – az idei verseny 84, kereskedelemben kapható aranyérmes pálinka bemutatásán kívül – az almatermésű pálinkák fajtajellemzőit, sajátosságait összefoglaló tanulmányt, de a vilmoskörte és a szomolyai feketecseresznye cefrézéséről is számos új információhoz juthatnak a pálinka szerelmesei – közölte Takács László.

- ÉM -


Tudnivalók

A versenyre a nevezési határidő 2018. január 5-én jár le. Nevezési mintaként a magán- és bérfőzetőknek fajtánként minimum 2x0,35 liter, kereskedelmi főzdéknek 3x0,35 vagy 2x0,5 liter pálinkát vagy párlatot kell eljuttatni a szervezőknek.

Részletes nevezési feltételek, versenyszabályzat a http://quintessence-palinka.hu/hu/ és a www.okeonga.hu weboldalon található. További felvilágosítás kérhető a +36-70/313-3216-os telefonszámon, illetve e-mailben az [email protected] címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában