Helyi közélet

2017.08.17. 15:11

Igazi futófesztivállal készülnek Miskolcon

Miskolc - Október 15-én, vasárnap rendezik meg a XVI. Miskolci Barátság Maratont.

Miskolc - Október 15-én, vasárnap rendezik meg a XVI. Miskolci Barátság Maratont.

A Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány a Marathon Club SE-vel karöltve idén ősszel is megtartja népszerű futóeseményét. A vetélkedést a megyeszékhely belvárosában, egy 5,27 km-es körpályán rendezik meg, a rajt és a cél helye a Miskolc Városi Sportcsarnok (Népkert) előtt lesz. A számokról: az 5,27 km lesz a dr. Márkus Gábor-emlékszám, kismaraton (10,5 km), félmaraton (21,095 km) egyéni indulók és négy tagú váltók részére (a vegyes összetételű váltókat a férfi kategóriában értékelik), maraton (42,195 km, Homonnai László-emlékszám, a szintidő: 5 óra 30 perc). Tartanak Decathlon-gyermekfutamokat is (600 m és 1,8 km), a rövidebb távot 6 éves koring, a hosszabbat 7-14 éveseknek. A szervezők három startot terveznek, 10 órakor a maraton és az 5,27 km résztvevői indulnak el, 11 órakor a Decathlon gyermekfutamok versenyzői, míg 12 órától a kismaratont, illetve a félmaratont vállaló egyéni sportolók, és váltók. Előnevezni október 1-jén, 24 óráig lehet.

Remélik, kegyesebb lesz

– Mint, ahogy ilyenkor lenni szokott, természetesen már gőzerővel készülünk az idei versenyünkre, melynek megrendezéséhez ezúttal is számíthatunk állandó partnereink, a Miskolc MJV Önkormányzat, a Miskolc Városi Rendőrkapitányság, az MVK Zrt., a Miskolci Városgazda Kft. és a Miskolc Városi Szabadidőközpont nélkülözhetetlen segítségére – mondta az ötletgazda-főszervező, Szűcs István. – A rendezői csapat tagjai, további partnereink és támogatóink közreműködésével mindent megtesznek azért, hogy ebben az évben is egy színvonalas, minden korosztály számára elérhető, igazi futófesztivál várja az ország minden részéből és a határon túlról érkező sportembereket. A hangulatfelelős az a kaposvári Péter Attila lesz, akit a magyar futó és triatlon versenyek ,,hangjaként" ismerhetünk. Tavaly a végig szakadó eső sem szegte kedvét a futóknak, hogy elfogadják meghívásunkat egy belvárosi „körözésre”. Persze azért bizakodóak vagyunk, hogy az időjárás október 15-én kegyesebb lesz hozzánk, mint 2016-ban.

A szokásos díjak (érem, serleg) mellett különdíjban részesül a legalacsonyabb és a legmagasabb össz-életkorú váltó. A legjobb miskolci férfi maratonista pedig átveheti a 2002-ben alapított „id. Szűcs István-emlékdíjat” - a legjobb miskolci női maratonista átveheti a 2017-ben alapított „Csibai-emlékdíjat”.

ÉM


A nevezési díjak

5,2 km: 3000 Ft (előnevezéssel); 3500 Ft (helyszíni nevezéssel)

Kismaraton: 4000 Ft (előnevezéssel); 5000 Ft (helyszíni nevezéssel)

Félmaraton, egyéni: 5000 Ft (előnevezéssel); 6000 Ft (helyszíni nevezéssel)

Félmaraton, váltó: 12000 Ft (előnevezéssel); 13000 Ft (helyszíni nevezéssel)

Maraton: 5000 Ft (előnevezéssel); 6000 Ft (helyszíni nevezéssel)

Decathlon-gyermekfutam: 1000 Ft (csak a helyszínen lehet jelentkezni)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában