Helyi közélet

2017.07.10. 10:31

Hátrányos helyzetűek rendész-próbafelvételije Miskolcon

Miskolc - Három megyéből érkeztek a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium táborába.

Miskolc - Három megyéből érkeztek a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium táborába.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban háromnapos próbafelvételit tartottak a rendvédelmi pályára készülő Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Heves megyei roma fiataloknak.

Felvételi eljárás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport társ­szerveivel együtt 2017. július 5-e és 7-e között három megyéből érkezett tanulóknak tartottak próbafelvételit a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban. A táborban 15–18 éves roma vagy hátrányos helyzetű fiatalok vettek részt, akik megismerkedhettek a felvételi eljárás követelményeivel.

Így oktatnak

Az érdeklődő tanulók szaktanárok irányítása mellett megismerkedtek a rendőrré válás első állomásaival, az iskolai képzés sajátosságaival, a bűnügyi, illetve szituációs kabinetekben zajló oktatások menetével. A tábor résztvevőinek bemutatták a rendőrségnél rendszeresített fegyvereket és csapatszolgálati felszereléseket, továbbá rendőrkutyás és gépjármű­technikai bemutatókkal is készültek a szervezők.

- ÉM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában