Helyi közélet

2017.07.15. 19:50

A fiatalok megnézték, hogy mi a rend a központban és a Selyemréten

Miskolc - Az iskolai vagyonőr­képzésben résztvevő tanulók bepillantást nyerhettek a cég tevékenységébe.

Miskolc - Az iskolai vagyonőr­képzésben résztvevő tanulók bepillantást nyerhettek a cég tevékenységébe.A Miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai tettek látogatást tegnap délelőtt a MiREND-Sec Vagyonvédelmi Kft.-nél, és a selyemréti strandra is ellátogattak.

A családom fele a rendőri pályán van, érdekelt a szakma." Hudi Rebeka

Tapasztalat és fegyelem

– A fiatalok érdeklődnek a vagyonőri pálya iránt, elméletileg jól megtanulták, de természetesen szükséges a gyakorlati oktatás és a gyakorlati feladatok megismerése – nyilatkozta Illés Ákos, a MiREND-Sec Vagyonvédelmi Kft. vezetője.

– A MiREND-Sec Vagyonvédelmi Kft.-t azért alapították, hogy a város vagyonát, vállalatait folyamatosan, magas színvonalon ellássa vagyonvédelmi szolgáltatással, illetve a városi rendezvényeken biztosítsa a rendet és a résztvevők biztonságos szórakozását. Ehhez az kell, hogy képzett vagyon­őrök legyenek alkalmazásban. Azon fiatalok részére, akik nem szeretnének majd a rendőri hivatás felé továbbtanulni, azoknak cégünk fog biztosítani vagyonőri állást, munkalehetőséget. Hogy milyen egy jó vagyonőr? Van hozzá egy OKJ-s és egy rendészeti szakgimnáziumi végzettség; mindezek szükségesek hozzá.

Persze tapasztalat, fegyelmezettség, alázat, kötelességtudat ugyancsak, a rátermettségről, ügyességről nem is beszélve. Többféle vagyonőri állás van, hiszen adott esetben – némi túlzással – ügyfélszolgálati tevékenységet is kell végezni. Ez emberfüggő, a vagyonőri cég feladata, hogy a megfelelő embereket a megfelelő helyre tudja kiválasztani.

Remek alap

Hudi Rebeka a Szemerében rendészeti őr szakos.

– A családom fele a rendőri pályán van, érdekelt a szakma, belevágtam – mondta. – Az iskolában mi vagyunk az első rendészeti őr szak, míg mellettünk vannak rendészeti ügyintézők. Igen! Szeretnék továbbtanulni.

Hat, esetenként nyolcszoros a túljelentkezés." Bekő Zsuzsanna

Putnoki László szerint jó osztályuk van, bár az elején nehezen kovácsolódtak össze.

– Ez a szak remek alapja lehet a rendőri pályának, aminek sok előnye van, ráadásul kell is az utánpótlás. Jogot és önvédelmet is tanulunk, ami számomra újdonság – árulta el munkatársunknak.

Bekő Zsuzsanna a Szemerében tanít, a rendészetért felelős. Ő volt az egyik oktató, aki a fiatalokat elkísérte.

A rendészeti őröknél nincs érettségi, ott hároméves a képzés. Ha akarnak, utána szerezhetnek a tanulók érettségit két év alatt és mehetnek tovább. Hogy merre?

– A rendészeti ügyintézők sikeres szakmai érettségit követően tulajdonképpen azonnali felvételt nyernek a rendészeti szakgimnáziumba, és nekik 1 éves a képzésük, szemben a „civil” felvételizőkkel, hiszen komoly az előképzettségük – fogalmazott Bekő Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában