Helyi közélet

2017.05.07. 14:27

Folyamatosan szépíteni Bükkzsércet

Bükkzsérc - Igyekszünk a település képét a lehetőségeinkhez képest folyamatosan szépíteni, így már idén több önerős beruházás is megvalósult – mondta Vasas Csaba, Bükkzsérc polgármestere.

Bükkzsérc - Igyekszünk a település képét a lehetőségeinkhez képest folyamatosan szépíteni, így már idén több önerős beruházás is megvalósult – mondta Vasas Csaba, Bükkzsérc polgármestere.

– A rendezvényparkunkat is igyekszünk fejleszteni, most szalonnasütőt és bográcsoló­helyeket alakítottunk ki, és padokat is kihelyeztünk. A játszóterünk pedig csúszdával és mászókával bővült. A főutcánkon több régi kút található, melyek lepusztultak, most ezeket építjük újra, hogy esztétikusak legyenek. Az is biztos, hogy a Belügyminisztériumtól decemberben nyertünk azon a pályázaton, amiből a „káposztás-kerti” parkolót megépítjük. Jelenleg a tulajdonszerzési procedúra zajlik, amint minden rendben lesz – a terveink szerint ősszel –, nekilátunk a kivitelezésnek. Pályáztunk az óvoda és iskola energetikai korszerűsítésére, a főút csapadékvíz-elvezetésének megoldására, illetve az önkormányzat tetőszerkezetének, valamint a szolgálati lakás felújítására. Jelenleg ezen pályázataink elbírálását várjuk.

A település vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a már hagyományos rendezvényeiket idén is megtartják.

– A május 1-i jó hangulatú majálison már túl vagyunk, a főzőversenyen 12 csapat mérte össze tudományát. Június 17-én következik a falunapunk, melyen a színes programok, fellépők és koncertek mellett díjugrató lovasverseny is lesz. Augusztus utolsó szombatján pedig immár a hetedik vadásznapot és favágó versenyt rendeztük meg a szponzorok és közreműködők segítségével. Ez a rendezvény már nemcsak megyénkben, hanem országos szinten is népszerű és elismert.

ÉM-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában