Helyi közélet

2017.05.13. 16:22

Elhunyt dr. Pásztor Albert, Miskolc volt rendőrkapitánya

Miskolc - Meghalt dr. Pásztor Albert, Miskolc volt rendőrkapitánya. Otthonában találták meg, halálának pontos oka még nem ismert, az első vizsgálatok szerint szívinfarktus, vagy tüdőembólia lehetett az ok.

Miskolc - Meghalt dr. Pásztor Albert, Miskolc volt rendőrkapitánya. Otthonában találták meg, halálának pontos oka még nem ismert, az első vizsgálatok szerint szívinfarktus, vagy tüdőembólia lehetett az ok.

Hatvankét éves volt. Dr. Pásztor Albert a 2014-es önkormányzati választáson a demokratikus ellenzék polgármesterjelöltje volt Miskolcon.

Dr. Pásztor Albert 1955-ben született Ormosbányán. A Kertészeti Egyetem elvégzését követően 1979-ben nyomozóként kezdte hivatásos szolgálatát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság állományában.

A Rendőrtiszti Főiskola felsőfokú rendőrszervező tanfolyamát 1980-ban végezte el. Szolgálati feladatai mellett a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán 1991-ben jogász képesítést szerzett, majd 1996. június 12-én eredményes jogi szakvizsgát tett.

2000-ben nevezték ki Miskolc rendőrkapitányává. Eredményei elismeréseképp összesen háromszor részesült soron kívüli előléptetésben, huszonkilencszer pedig dicséretben vagy jutalomban. 1998. május 1-én rendőrségi főtanácsos címet kapott, 2008. augusztus 20-án pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

2010-ben, 32 év szolgálat után önként lemondott posztjáról.

Dr. Pásztor Albert rendőr ezredes szakmai felkészültségének, széleskörű gyakorlati és vezetői tapasztalatának köszönhetően a rendőrkapitányság bűnügyi felderítési mutatói a rendkívül kedvezőtlen körülmények ellenére is egyenletes, jó színvonalú tevékenységet tükröztek. Átlag feletti teljesítményével és példamutató, következetes vezetői magatartásával jelentősen hozzájárult, hogy az általa vezetett rendőrkapitányság illetékességi területén a bűnügyi és közbiztonsági helyzet folyamatosan javult, országosan pedig több év óta kiemelkedő eredményeket értek el.

2011-ben Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése PRO URBE díjjal míg a Miskolci Egyetem Érdemérmével tüntetik ki, rendőrvezetői teljesítményéért.

Közéleti szerepet is vállalt, 2014-ben független jelöltként, de a baloldali összefogás támogatásával indult Miskolc polgármesteri tisztségéért az önkormányzati választásokon.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában