Helyi közélet

2017.05.14. 21:52

Beleszőve Miskolc szövetébe

Miskolc - Vajon mivel foglalkoznak a civil szervezetek? Szombaton megismerkedhettünk velük.

Miskolc - Vajon mivel foglalkoznak a civil szervezetek? Szombaton megismerkedhettünk velük.

Több mint 70 civil szervezet mutatkozott be szombaton az Erzsébet téren Miskolc napjához kapcsolódóan. A Miskolci Civil Napot második alkalommal rendezte meg a város önkormányzata és az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület B.-A.-Z. Megyei Civil Információs Centrum. A zenés-táncos produkciók mellett családi programok is várták az érdeklődőket, de megkóstolhatták a bükki források vizeit, vagy madarakkal, gombákkal ismerkedhettek. Elsősorban kulturális szervezetek voltak jelen, de szép számmal érkeztek a térre olyan szervezetek is, melyek környezetvédelemmel, civil fejlesztéssel, ifjúságüggyel vagy idősekkel foglalkoznak.

Jó lehetőség

A civil szervezeteknek jó lehetőség volt ez a bemutatkozásra, hiszen nem mindenki ismeri céljaikat, munkájukat.

Igazi kuriózummal is készültek az idén a szervezők. Egy nagyméretű szövőkeretet helyeztek ki, amelynek szimbolikus jelentése volt: a civilek bele tudták szőni magukat a város szövetébe.

Akik megismerkedtek a miskolci civilek tevékenységével, folytathatták útjukat az Avasra, hiszen szombaton az Avasi Borangolás második napjára várták a szintén civil kezdeményezésből született boros és kulturális program szervezői az érdeklődőket.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában