2017.05.16. 11:28
A nap receptje: toportorta (diótorta)
Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Elkészítés után pihentessük egy napot, különben nem lesz elég puha.
Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Elkészítés után pihentessük egy napot, különben nem lesz elég puha.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojások fehérjét a porcukorral habbá verjük és belekeverjük a diót. Egy kizsírozott, lisztezett gáztepsibe terítjük és lassú tűznél 15–20 percig sütjük. A 8 sárgáját, 2 kanál cukrot, a kakaót és 2 kanál vizet gőz felett felforraljuk, lehűtjük és 30 dkg vajat keverünk el benne jó habosra. A lapból 4 hosszúkás lapot vágok, megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal bevonom. Legalább egy napig kell „puhulnia”!
- Hugya Sándorné, Legyesbénye -