Helyi közélet

2017.05.16. 11:28

A nap receptje: toportorta (diótorta)

Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Elkészítés után pihentessük egy napot, különben nem lesz elég puha.

Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Elkészítés után pihentessük egy napot, különben nem lesz elég puha.

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg darált dió
  • 2 kanál cukor
  • 2 kanál kakaó
  • 30 dkg vaj
  • Elkészítés:

    A tojások fehérjét a porcukorral habbá verjük és belekeverjük a diót. Egy kizsírozott, lisztezett gáztepsibe terítjük és lassú tűznél 15–20 percig sütjük. A 8 sárgáját, 2 kanál cukrot, a kakaót és 2 kanál vizet gőz felett felforraljuk, lehűtjük és 30 dkg vajat keverünk el benne jó habosra. A lapból 4 hosszúkás lapot vágok, megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal bevonom. Legalább egy napig kell „puhulnia­­”!

    - Hugya Sándorné, Legyesbénye -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában