2017.05.17. 11:03
A nap receptje: mazsolás lepényke
Debrecen, Égerszög, Miskolc, Nyíregyháza - Párizsi krémmel tapasztjuk őket össze, így a legfinomabb.
Debrecen, Égerszög, Miskolc, Nyíregyháza - Párizsi krémmel tapasztjuk őket össze, így a legfinomabb.
Hozzávalók:
A párizsi krémhez:
Elkészítés:
Párizsi krém:
A hozzávalókat mérsékelt tűzön, habverővel állandóan kevergetve felforraljuk. Ezután levesszük a tűzről, majd többször megkeverve hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, jó habosra keverjük.
Lepényke:
A vajat habosra keverjük, közben hozzáadjuk a porcukrot, egyenként beleütjük a tojásokat. Végül fakanállal óvatosan hozzákeverjük a vaníliás cukorral elvegyített lisztet és a reszelt citromhéjat. A tésztából diónyi kerek lapocskákat halmozunk egymástól 2-3 cm távolságra a papírral bélelt sütőlemezre. A tetejükre 3-4 szem mazsolát szórunk. 160 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (kb. 10 perc). Hűlés után leszedjük a papírról. 2-2 lepénykét párizsi krémmel összeragasztunk.
- Szűcsné Urbán Kornélia, Égerszög -