Helyi közélet

2017.05.17. 11:03

A nap receptje: mazsolás lepényke

Debrecen, Égerszög, Miskolc, Nyíregyháza - Párizsi krémmel tapasztjuk őket össze, így a legfinomabb.

Debrecen, Égerszög, Miskolc, Nyíregyháza - Párizsi krémmel tapasztjuk őket össze, így a legfinomabb.

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 34 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 1 kk. étolaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • A párizsi krémhez:

  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 7 dkg kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Elkészítés:

    Párizsi krém:

    A hozzávalókat mérsékelt tűzön, habverővel állandóan kevergetve felforraljuk. Ezután levesszük a tűzről, majd többször megkeverve hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, jó habosra keverjük.

    Lepényke:

    A vajat habosra keverjük, közben hozzáadjuk a porcukrot, egyenként beleütjük a tojásokat. Végül fakanállal óvatosan hozzákeverjük a vaníliás cukorral elvegyített lisztet és a reszelt citromhéjat. A tésztából diónyi kerek lapocskákat halmozunk egymástól 2-3 cm távolságra a papírral bélelt sütőlemezre. A tetejükre 3-4 szem mazsolát szórunk. 160 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (kb. 10 perc). Hűlés után leszedjük a papírról. 2-2 lepénykét párizsi krémmel összeragasztunk.

    - Szűcsné Urbán Kornélia, Égerszög -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában