Helyi közélet

2017.05.09. 10:17

A nap receptje: marhahústekercs

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Méghozzá hagyományos, tojásos-gombás töltelékkel.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Méghozzá hagyományos, tojásos-gombás töltelékkel.

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelhető marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg szeletelt erdei gomba
  • friss csiperkegomba vagy konzerv
  • 3 tojás
  • bors
  • olaj vagy zsír
  • Elkészítés:

    A marhahúst lehetőleg szép nagy szeletekre vágjuk, ki­klopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. Elkészítjük a tölteléket, egy hagyományos tojásos gombát: zsiradékon hagymát dinsztelünk, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, gombától függően, kevés vízzel puhára pároljuk, majd ráütjük a tojásokat és készre sütjük. Az előkészített marhahús­szeletek közepére elosztjuk a tojásos gombát, a szeleteket feltekerjük, ha szükséges, fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük. Vastag falú nagy lábasba zsiradékot teszünk, egymás mellé helyezzük a töltött tekercseket, és lassú tűzön időnként kevés vizet aláöntögetve fedő alatt puhára pároljuk. Villát beleszúrva tudjuk megállapítani, hogy megpuhult-e. Ferdén szeletelve, ízlés szerint párolt rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk.

    - Bodnárné Juhász Ilona, Miskolc -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában