Helyi közélet

2017.05.10. 10:34

A nap receptje: kéregben sült sonka

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha húsvétról maradt még egy kicsi a fagyasztóban, próbálja ki, nem fog csalódni.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha húsvétról maradt még egy kicsi a fagyasztóban, próbálja ki, nem fog csalódni.

Hozzávalók:

  • 1 kg kötözött lapocka
  • 4-5 db babérlevél
  • 1 ek. szemes bors
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. méz
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk. őrölt bors
  • 1 tk. majoránna
  • 15 dkg zsemle­morzsa
  • Elkészítés:

    A sonkát a babérlevéllel, szemes borssal együtt puhára főzzük. Ha kissé kihűlt, levesszük a bőrét. A mustárt elkeverjük a mézzel, az őrölt fekete borssal, a majoránnával, a tojássárgájával, megkenjük vele a sonkát, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és hidegen szeleteljük.

    - Molnár Béláné, Miskolc -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában