Helyi közélet

2017.05.13. 11:01

A nap receptje: káposztás pogácsa

Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Gyors, egyszerű és nagyon finom kiegészítő a vendégváró asztalra.

Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Gyors, egyszerű és nagyon finom kiegészítő a vendégváró asztalra.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liba­töpörtyű
  • 40 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 4 dkg élesztő
  • 1 fej káposzta
  • 1 ek. zsír
  • bors
  • Elkészítés:

    A káposztát apróra vagdaljuk, sózzuk, borsozzuk és a zsíron megpároljuk. A töpörtyűt ledaráljuk, és a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tepsibe tesszük és fél óráig pihentetjük. A felületét kárószerűen bevagdaljuk, megkenjük felvert tojással és forró sütőben aranybarnára sütjük.

    - Hugya Sándorné, Legyesbénye -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában