Helyi közélet

2017.04.03. 20:22

Tragikus baleset Nagyfügeden - Meghalt a Miskolcra szállított harmadik kisfiú

Nagyfüged, Miskolc - Nagyon lehűlt a teste, de ez tette lehetővé, hogy még újra tudták éleszteni a harmadik testvért, ám kedd hajnalban a leggondosabb orvosi kezelés ellenére elhunyt a kétéves kisfiú is.

Nagyfüged, Miskolc - Nagyon lehűlt a teste, de ez tette lehetővé, hogy még újra tudták éleszteni a harmadik testvért, ám kedd hajnalban a leggondosabb orvosi kezelés ellenére elhunyt a kétéves kisfiú is.

Vasárnap délután mentőhelikopter szállította a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba azt a két éves kisfiút, aki testvéreivel egy nagyfügedi tüzivíztározóba esett és elmerült. A három testvér közül csak az ő életét tudták megmenteni.

Kómás állapotban

- A mentők folyamatos újraélesztés mellett szállították a gyermeket, s ezt folytattuk a kórházban is addig, míg testhőmérsékletét 30 Celsius fok fölé nem emeltük. Kritikus állapotban van, labilis a keringése, kómás, géppel lélegeztetjük és súlyos oxigénhiányos károsodást szenvedett – mondta el dr. Bolyos Aranka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Osztályának osztályvezető főorvosa.

Kifejtette, nagyon nehezen lehetett a szívműködést visszahozni, sok időt tölthetett a víz alatt a gyermek. A lehűlt szervezet oxigénigénye viszont csökken, s hosszabb újraélesztés után is visszajön a szívműködés. Ez történt a kisfiú esetében is. Hozzátette, évente általában egy-kettő beteg szenved ilyen fulladásos halált. Hasonló esetben el kell kezdeni újraélesztést és azonnal melegíteni kell a balesetet szenvedett ember testét, valamint értesíteni kell a mentőszolgálatot.

A harmadik testvér is elhunyt

Dr. Tiba Sándor, a miskolci kórház főigazgatója elmondta, kedd hajnalban hajnali fél négy körül a leggondosabb orvosi kezelés ellenére elhunyt a kétéves kisfiú is.

ÉM-TB


Tüzivíztározóban meghalt egy három- és egy ötéves kisfiú Nagyfügeden, testvérüket, egy kétéves kisfiút kimentettek a vízből - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában