Helyi közélet

2017.04.29. 18:19

A reformáció 500. évfordulója alkalmából

Felsődobsza - Konferenciával, hangversennyel és tavaszköszöntő műsorral ünnepeltek Felsődobszán.

Felsődobsza - Konferenciával, hangversennyel és tavaszköszöntő műsorral ünnepeltek Felsődobszán.

A reformáció 500. évfordulója alkalmából rendeztek pénteken konferenciát, hangversenyt és hagyományos tavaszköszöntő ünnepséget Felsődobszán. A program a település Közösségi Házában kezdődött. Az ünnepi tanácskozást Luterán András polgármester nyitotta meg. Ezt követően Tőkéczki László történész tartott előadást a reformáció 500. évfordulója alkalmából, majd Juhász Endre kuratóriumi elnök „Múltunk és jelenünk Felsődobszán” címmel osztotta meg gondolatait az érdeklődőkkel.

Az emlékezés a felsődobszai református templomban folytatódott, ahol ünnepi istentiszteleten és hangversenyen vettek részt a vendégek. Mészáros János Elek magénekes színvonalas műsort adott.

A nap májusfaállítással és tavaszköszöntővel zárult. A Közösségi Házban felléptek a felsődobszai óvodások, a jó hangulatról pedig az Agyagbanda vidám dalai gondoskodtak. Az ünnepi rendezvényt a Felsődobsza Községért Alapítvány és a település önkormányzata rendezte, akik a nap végén vendégül látták a résztvevőket.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában