Helyi közélet

2017.03.27. 08:52

Projektszemlélet az egyéni élet sikerének titka

<strong>Projektszemléletben éljük az életünket, és minden apró lépést megtervezünk, felkészülünk rá, lépésről lépésre, lépcsőfokról lépcsőfokra érjük el a kitűzött céljainkat, ami lehet magánéleti és üzleti cél egyaránt.</strong>

Projektszemléletben éljük az életünket, és minden apró lépést megtervezünk, felkészülünk rá, lépésről lépésre, lépcsőfokról lépcsőfokra érjük el a kitűzött céljainkat, ami lehet magánéleti és üzleti cél egyaránt.

Hisszük, hogy sorsunk, életünk a mi kezünkben van, és csak rajtunk múlik, hogy – mint egy nagy projekt – megvalósítjuk-e álmainkat. A legtöbb ember még csak álmodni sem mer arról, amire valójában képes. Merjünk álmodni! Merjünk nagyot álmodni, és bízzunk önmagunkban, hogy képesek vagyunk megvalósítani. Ne figyeljünk a külső hangokra, mások negatív véleményére! Olyan emberekkel vegyük magunkat körül, akik előre visznek, tisztelnek, szeretnek és bíznak bennünk. Mert ha bizalmat tudunk adni, akkor bizalmat kapni is fogunk. Nekünk kell változni ahhoz, hogy a körülöttünk lévő emberek is változni tudjanak. Le kell vetni a pesszimista kabátot, ruhát, miszerint „Nekem semmi sem sikerül!”. Ez nem igaz, mert ez csak tőlünk függ. Ha elhisszük, hogy nem sikerül, akkor nem is teszünk az ellenkezőjéről, és így tényleg nem fog sikerülni. Vegyük a kezünkbe sorsunkat, életünket, és – mint egy nagy projekt – valósítsuk meg álmainkat. Viszont ha felruházzuk magunkat optimizmussal, önbizalommal, akkor mindenkinél erősebbek leszünk, és igenis sikerülni fog a kitűzött cél! Csak tőlünk függ, csak magunkat hibáztathatjuk, vagy ellenkező esetben veregethetjük meg a vállunkat; „Ez is sikerült, még egy lépéssel előrébb kerültem a célomhoz!”. Hosszú távú célunkat rövid távú célokra kell bontani! Minden egyes apró cél eléréséhez szükséges az előkészület, tervezés, megvalósítás, és a folyamatos ellenőrzés, hogy biztosan jól csinálom-e. Ha nem, akkor változtatni kell, újratervezni és újra megvalósítani. Majd minden egyes apró cél elérése után lezárni, hogy ez is sikerült. Ezt is képes voltam elérni! Ekkor kezdhetjük el a következő lépcsőfok előkészületeit. Ehhez viszont projektszemléletben kell élnünk.

Vannak körülöttünk olyan emberek, akik hozzájárulnak céljaink, sikereink eléréséhez. Ha ők nem lennének, lehet, hogy nem is lenne adott a környezet ahhoz, hogy megvalósuljanak, tehát függünk Tőlük. Az is lehet, hogy az ő sikerükhöz mi is ugyanolyan mértékben hozzájárulunk. Tehát ők is függnek Tőlünk. Itt nincs hierarchia, itt kölcsönös függőség van. Ezt a sikerorientált projektszemléletet már gyerekkorban el kellene sajátítani. Amikor kudarc ér minket, akkor meg kell tanulni változtatni, hogy újra jó irányba tereljük életünket. Újra kell tehát tervezni. A feltalálóknak sem sikerült egy nap alatt. Nagyon sokszor kudarcot vallottak, ezért folyamatosan újra kellett tervezniük, még végül sikerült a projektjük. Meg kell tanulni a kudarcot eltűrni, könnyen feldolgozni, túllépni rajta és újratervezni. Ezt felnőtt korban már nehezebb megtanulni, persze semmi sem lehetetlen. De gyerekkorban figyelmet szentelni rá és tudatosan, projektszerűen az iskolában megtanítani sokkal hatékonyabb. Meg kell tanítani már gyerekkorban a tervezést, megvalósítást, ellenőrzést és újratervezést. Hogyan kell változtatni? Hogyan kell tudatosan, tudatosabban élni? Mi is az a motiváció? Már általános iskolában el kell kezdeni tanítani, építeni bennük a kitartás jelentőségét. Miszerint mindennek meg van a maga útja, lépésről lépésre mindent el lehet érni. Ez nemcsak az üzleti életben és egyes projekteknél van így, hanem az egész életünkben a kezdetektől fogva. Meg kell tanulni az életünket szervezni, irányítani és vezetni. Ha magánéletünkben sikerül mindezt megteremteni, akkor az életünk más területein is sikeresek leszünk.

Ezt hirdeti a Professional Project Life Nonprofit Kft. http://profi-project.eu/ élén Lakatosné Szuhai Györgyi ügyvezetővel, aki nem csak a cég alapítója, de a Project Life Management program szülőanyja is egyben. A program mélyrehatóbb megismerésére lehetőség nyílik a május 10-én, szerdán a Hotel Eger & Parkban megrendezésre kerülő Project Life Management Konferencián, melyről bővebb információkat a következő linken olvashatnak: http://konferencia.profi-project.eu/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában