Helyi közélet

2017.03.28. 15:28

Erdők világnapja: elismerések az Északerdő Zrt. munkatársainak.

Miskolc - Március 21. az erdők világnapja, ebből az alkalomból tartottak ünnepséget nemrégiben Budapesten, a Földművelésügyi Minisztériumban.

Miskolc - Március 21. az erdők világnapja, ebből az alkalomból tartottak ünnepséget nemrégiben Budapesten, a Földművelésügyi Minisztériumban.

„Magyarország 90 év alatt megduplázta erdőterületét, ami azt jelenti, hogy az országban mintegy 2 millió hektár erdő van; ez az ország területének több mint 20 százaléka. Az erdőterület fele állami erdő. Az erdőterület nagysága Magyarországon folyamatosan gyarapszik; évente 5–10 ezer hektárral” – közölte ebből az alkalomból dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az ünnepségen a miniszter és dr. Bitay Márton, állami földekért felelős államtitkár kitüntetéseket adott át.

Két díjazott

A földművelésügyi miniszter Pro Silva Hungariae Emlékplakettet adományozott Bányai Péternek, az Északerdő Zrt. erdőművelési vezetőjének két évtizedes erdőművelésben, erdőgazdálkodásban, továbbá informatikai és jogszabályi területen végzett kiváló szakmai munkájáért.

Bózsó Gyula, az Északerdő Zrt. műszaki osztályvezetője Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át az észak-magyarországi régió természeti és kulturális értékeinek megőrzésében, gyarapításában magas színvonalon végzett tevékenységéért.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában