Helyi közélet

2017.03.15. 11:57

Előkészítő üzem és hűtőház épül Harsányban

Harsány - Harsány önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be zöldség-gyümölcs előkészítő üzem és hűtőház kialakítására a TOP, helyi gazdaságfejlesztést segítő pályázati kiírás keretében.

Harsány - Harsány önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be zöldség-gyümölcs előkészítő üzem és hűtőház kialakítására a TOP, helyi gazdaságfejlesztést segítő pályázati kiírás keretében.

Minőségi alapanyagok

A település önkormányzata évek óta törekszik a jó minőségű, lehetőleg minél kevesebb vegyszerrel kezelt zöldségek termesztésére és az ebből készült ételek előállítására. Harsány 2011 óta zöldségfélék és sertéshús előállítása terén önellátó. Nagyon fontos, hogy a gyermekek asztalára ellenőrzött, minőségi alapanyagokból készült ételek kerüljenek, amelyek a kor egészségügyi kihívásainak megfelelnek. Ennek a célkitűzésnek a következő mérföldköve az a projekt, amelyet a közelmúltban nyert a település. A több mint 76 millió forint összértékű beruházás eredményeként egy zöldség- és gyümölcs-előkészítő üzem és a hozzá kapcsolódó hűtőház fog megépülni a tervek szerint még az idén a település ipari-gazdasági területén, melyet beruházások, vállalkozás letelepedésre alakított ki az önkormányzat. A projekt lehetőséget biztosít az önkormányzat, valamint a helyi és környékbeli gazdák, őstermelők által megtermelt zöldségfélék előkészítésére, tisztítására, osztályozására, csomagolására, tárolására, illetve piacra juttatásra.

„Bízom benne, hogy ezzel a beruházással egyre többen gondolják úgy a településen, illetve a környékbeli községekben, hogy fontos és megéri helyben megtermelt, jó minőségű élelmiszert előállítani és még többen fognak újra a konyhakertjeikben, szántóföldi parcellákon jó minőségű zöldség-, gyümölcsféléket termeszteni – hangsúlyozta Szabó Gergely polgármester. – Ezt a célkitűzést önkormányzatunk a hagyományos módon Magyarország legszebb konyhakertje országos versenysorozat helyi fordulójának kiírásával is szeretné ösztönözni.”

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában