Helyi közélet

2017.03.27. 08:30

Az „ezeréves fát” ünnepelték Zilizen

Ziliz - II. Rákóczi-emlékfák településeinek II. országos találkozóját rendezték meg Zilizen.

Ziliz - II. Rákóczi-emlékfák településeinek II. országos találkozóját rendezték meg Zilizen.

Tavaly a romhányiak felkeresték Magyarország azon településeit, ahol II. Rákóczi Ferenc valamilyen emléket hagyott. Nálunk hagyott emléket, ugyanis amikor a mendemondák szerint Zilizen járt, akkor a mi nagy öreg tölgyfánknál is megállt – nyilatkozta Verebély Norbert, Ziliz polgármestere. – A fát több villámcsapás is érte már, ágai letörtek, majdnem teljesen kiégett, ám egy ága még élni akar és él is.

A polgármester szerint nagyon fontosak a szombatihoz hasonló napok.

– Minden település életében fontos az, hogy legyenek kulturális rendezvények, vagy bármilyen más találkozó – mondta Verebély Norbert. – Mi minden évben igyekszünk szervezni valamit, legyen szó falu- vagy gyereknapról, hiszen ezeknek a napoknak összetartó ereje van. Összekovácsol egy települést és mindenki eljön.

A szombati programok is színesre sikeredtek, hiszen a helyi óvodások műsorának csakúgy tapsolhattak az érdeklődők, mint a Dobi házaspárnak, a Császta Néptáncegyüttesnek vagy Ihos József humoristának. A helyiek kisétáltak az „ezeréves tölgyhöz”, fát ültettek, miközben Molnár Péter citeraművész a jó hangulatról gondoskodott.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában