Helyi közélet

2017.02.20. 10:10

Farsangi hangulat uralkodott Miskolcon

Miskolc - Végeláthatatlan hosszan hömpölygött a tömeg Miskolc főutcáján a kocsonyafarsangon. Gyerekek és felnőttek igyekeztek mind több élményt gyűjteni az év egyik legjelentősebb szabadtéri rendezvényén.

Miskolc - Végeláthatatlan hosszan hömpölygött a tömeg Miskolc főutcáján a kocsonyafarsangon. Gyerekek és felnőttek igyekeztek mind több élményt gyűjteni az év egyik legjelentősebb szabadtéri rendezvényén.

Nagyot durrant az idei Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang is, hasonlóan az előző évek rendezvényeihez. Ezúttal péntektől vasárnapig várták a téli programok szerelmeseit Miskolc belvárosában, ahol minden a farsangról szólt, így a villamosközlekedést is felfüggesztették.

Emberáradat

Elképesztő vásári forgatag és tömeg fogadta azokat, akik a hétvégén kilátogattak a kocsonyafarsangra, a népszerűbb faházak előtt szinte moccanni sem lehetett és volt, ahol igen hosszú sorba kellett beállni, hogy hozzájussunk az áhított ételhez vagy termékhez. A legkedveltebbek a lángosfélék, a sültek, a kürtőskalácsok és a lepények voltak, no meg persze a meleg italok, legyen szó teáról, borról vagy éppen puncsról.

Kocsonyát sem volt egyszerű beszerezni, noha több helyen is árulták, de a farsangnak nevet adó étekből mindenki meg akarta kóstolni az idei felhozatalt, így kígyóztak a sorok a pultok előtt.

Rengeteg embert vonzott a vidámpark és népszerűek voltak az olyan kereskedők, akik valami kirívó megjelenéssel hívták fel magukra a figyelmet. Így például a kisbuszt italos buliautóvá átalakító árus, aki a kocsonya után pálinkát, illetve „friss, ropogós fröccsöt” kínált. Egy másik borokat árusító hely pedig „Apukák játszóháza”-ként hirdette magát, nem sikertelenül.

De az étkek és italok mellett vásárfiákban sem volt hiány, a klasszikus békás ajándékok mellett szinte mindent lehetett kapni, legyen szó ruháról, ékszerről, ajándéktárgyról,vagy éppen kerti szalonnasütőről és pipereeszközökről.

Koncertről koncertre

Tóth István a családjával látogatott ki szombaton kora délután, és vadas kocsonyát fogyasztottak. Ahogy mondja, ők minden évben eljönnek, de az az érzésük, mintha a tömeg mindig csak egyre nagyobb lenne.

A később érkező eső azért némiképp megtizedelte a farsangozókat, de az esti koncertekre újra annyian voltak, hogy alig lehetett eljutni egyik színpadtól a másikig, ahogy vasárnapra sem fogyott el a látogatókedv. A három nap alatt egyébként több mint negyven fellépő gondoskodott a jó hangulatról.

ÉM-HI



Videó: Zöldségből is készült kocsonya a Miskolci Kocsonya Farsangon

Miskolc - Rekordméretű, legalább 1000 adagos kocsonyát főztek. Így indult az idei Kocsonyafarsang Miskolcon. Az egyik legnagyobb vidéki gasztrofesztiválon egész hétvégén szinte mindenből készül kocsonya:, halból, vadból és zöldségekből is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában