Helyi közélet

2017.01.29. 20:43

K.ki. Béke. Galamb

<em><strong>A galambok is időről időre előkerülnek. Pontosabban nem tűnnek el, de valamiért újra és újra téma a városi galamb és az azzal járó kellemetlenség. Szerencsétlen szárnyas nem tehet róla, hogy kedveli az emberek közelségét. Néha az az érzésem, hogy már-már olyannyira, mint a kutyusok.</strong></em> <strong>Juhász-Léhi István írása.</strong>

A galambok is időről időre előkerülnek. Pontosabban nem tűnnek el, de valamiért újra és újra téma a városi galamb és az azzal járó kellemetlenség. Szerencsétlen szárnyas nem tehet róla, hogy kedveli az emberek közelségét. Néha az az érzésem, hogy már-már olyannyira, mint a kutyusok. Juhász-Léhi István írása.

Mondják is és ijesztgetnek vele, hogy a galambkakival például elkaphatjuk az úgynevezett papagájkórt, amely tüdőgyulladáshoz vezethet. De sanszos a madárgümőkór, vagyis a TBC is, amely ez esetben a vesében okoz problémát. De figyelem! Ezek a betegségek leginkább a galambtenyésztőket veszélyeztethetik, ha betartjuk a higiéniai szabályokat, nem lehet gond.

Ezek az állatok szintén ösztönösen védik magukat a ragadozóktól, így aztán magaslatokban élnek, amelyből bőven van a nagyvárosban. Az ott élőknek pedig együtt kell élniük a galambokkal. A sokszor töménytelen mennyiségű ürülékkel, amelyből az autókra, járdákra és az erkélyekre is jut. Mielőtt még puskát kapnánk elő, gondoljunk arra: a házigalamb mint szimbólum elsősorban a békét szimbolizálja. Nem tudom, mi a megoldás, de ne bántsuk őket! Már csak ezért sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában