Helyi közélet

2017.01.08. 13:51

A hétvégétől már szállítják a fenyőfákat

Miskolc - A népi hagyomány szerint vízkeresztig maradnak a karácsonyfák a lakások díszei, ezt követően szedik le és távolítják el őket.

Miskolc - A népi hagyomány szerint vízkeresztig maradnak a karácsonyfák a lakások díszei, ezt követően szedik le és távolítják el őket.

Vízkereszt január 6. és az utcákon már fel is tűnt egy-két kidobott fenyőfa, hiszen a karácsony előtt több nappal vagy héttel vásárolt fenyők már elkezdték hullajtani a leveleiket.

A korábbi években megszokott módon idén is elszállítják a fenyőket a hulladékszállító cégek, a MiReHuKöz Nonprofit Kft. a társasházas övezetekben a hétvégén indítja el a járatot, amely a hónap végéig 7-én, 14-én, 21-én és 28-án érkezik majd. A cég idén is arra kéri a társasházak és lakásszövetkezetek képviselőit, hogy a gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés érdekében a lakótársakkal egy helyre gyűjtsék össze a fenyőfákat.

A magánházas övezetben a megszokott kommunális ­hulladék gyűjtési napokon az edény mellé helyezett fenyőfákat január végéig folyamatosan gyűjtik össze és szállítják el.

A MiReHuKöz Nonprofit Kft. karitatív céllal felajánlja a lakosság részére, hogy a szombati járatokkal összegyűjtött fenyőfákat tüzelőanyagként felhasználhatják. A fenyők a Hejőpapi Regionális Hulladékkezelő Központba kerülnek, ahol a karitatív céllal fel nem használt mennyiség aprítást követően komposztstruktúra-anyagként kerül hasznosításra.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában