Helyi közélet

2016.12.13. 17:46

Tokaj-Hegyalja értékeinek bemutatásában segít

Sárospatak - Megnyílt a HegyaljaInfo második fotópályázatának kiállítása Sárospatakon A Boros Borbárban. A Tokaj-hegyaljai hír- és turisztikai portál húsz, a térségről készült képben mutatja meg a legjobb alkotásokat.

Sárospatak - Megnyílt a HegyaljaInfo második fotópályázatának kiállítása Sárospatakon A Boros Borbárban. A Tokaj-hegyaljai hír- és turisztikai portál húsz, a térségről készült képben mutatja meg a legjobb alkotásokat.

A Tokaji Fotószalon című pályázatra hatvanegy alkotó több mint kétszázötven felvétellel nevezett. A háromtagú szakmai zsűri által legjobbnak ítélt húsz fotót mutatja be a tárlat, a legjobb ötvenet pedig a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra. Ott egy közönségszavazást szervezett, ahol egy hét alatt nyolcezer voks érkezett a zárásig. Az internetezők Gárdonyi Róbert Fények a sötétben című képét találták a legjobbnak.

Nehéz dolga volt

A kétszázötven beküldött fotót három fotós egymástól függetlenül online rendszerben pontozta, a szakemberek Szabó Ferenc Pirkadat című felvételét találták a legjobbnak. A fotós készítette el a harmadik helyezett fényképet is Napfelkelte címmel. Az „ezüstérem” a tavalyi győztes alkotó, Szabolcs Gergely alkotását illeti Ébredés a szőlőtőkék között című munkájával.

A HegyaljaInfo második fotópályázatát Héjj Dávid a Tokaji Borvidék Fejlesztési Tanács elnöke nyitotta meg. A Boros Borbárban azt mondta, hogy fontosak az olyan civil kezdeményezések, amit a portál is indított, mert Tokaj-Hegyalja népszerűsítésében, értékeinek bemutatásában segít.

Ifj. Balogh Zoltán, a sárospataki Boros Borbár tulajdonosa köszöntőjében kiemelte, hogy küldetésüknek érzik a művészet támogatását és örül annak, hogy a HegyaljaInfo már a második tárlatát mutatja be náluk.

Erdős József főszerkesztő arról beszélt, hogy a kezdeményezés a partnerekkel közösen elérte célját. Sokan ragadtak fényképezőgépet, hogy az ő szemükből mutassák be a borvidéket. A HegyaljaInfo célja az előző pályázathoz hasonlóan az, hogy több helyen is bemutassák a fotókat.

A kiállítás februárig látható a Borosban.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában