Helyi közélet

2016.11.05. 09:17

Telephelyavató után a géppark teljes modernizálása a céljuk

Miskolc - Lezárult a Toolstyle Kft.-nél folyó fejlesztés első üteme.

Miskolc - Lezárult a Toolstyle Kft.-nél folyó fejlesztés első üteme.

A Toolstyle Kft. átadta pénteken új, 4200 négyzetméteres telephelyét Miskolcon. A most átadott telephely a vállalat teljes beruházásának első üteme, amelyet 2,2 millió euró befektetéssel valósítottak meg. Az új telephelyet Arnaud Zerkovitz, a magyarországi Francia Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltségének igazgatója, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere, Francois Didier a tulajdonos képviseletében, az M-Plus Company elnöke és Filip Csaba, a Toolstyle Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

A legnagyobb vállalatoknak

A Magyarországon közel 100 főt alkalmazó francia tulajdonban lévő Toolstyle Kft. fő tevékenysége a CNC-forgácsolás. Elsősorban gázturbina- és gázmotorok, valamint csomagolóipari gépek alkatrészeinek és szerelt egységeinek gyártására specializálódtak. A társaság az Európai Unió országai mellett Svájcba, az Amerikai Egyesült Államokba, az Arab Emirátusokba, Katarba és Kínába szállítja termékeit a gép-, illetve energetikai ipar képviselői számára. Vevőik a legnagyobb iparvállalatok mint a General Electric vagy a Bobst Group, de jelentős a forgalmat bonyolítanak le a cégcsoporton belül is.

„Az elmúlt 10 évben megdupláztuk a forgalmunkat, így a telephelyváltásunkat a kapacitásnövekedés indokolta. A most átadott új beruházással közel duplájára, azaz 4200 m2-re növeltük telephelyünket oly módon, hogy igény esetén további 1500 m2-rel tudjuk növelni a csarnokunk méretét” – mondta el az átadóünnepségen Filip Csaba, a Toolstyle ügyvezetője. „A kapacitásnövekedés és az új telephelyre költözés magával vonja a gépparkunk fejlesztését is. Habár gyártási technológiánk jelenleg is a legjelentősebb európai, japán, amerikai és koreai gyártók modern berendezéseiből áll, a projekt keretében további fejlesztéseket hajtunk végre 2017. év közepéig, így a beruházás összértéke eléri majd a 3,5 millió eurót.

A cégcsoport ékköve

– Az elmúlt 15 év során folyamatosan fejlesztettük Magyarországon a gépparkot és új piacokat is hoztunk, ezzel is hozzájárultunk a Toolstyle növekedéséhez. Olyannyira, hogy az eredeti, tatárdombi telephely túl szűkössé és elavulttá vált, így magától értetődően adódott egy új csarnok építésének a gondolata. Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy ez a nagy lépés beköszöntött a csoport életében, mert a Toolstyle sokat jelent az Mplus számára. A cég mindig odafigyel a termékek jó minőségére és a pontos szállításra, jó eredményeket produkál, a cégcsoport ékkövévé vált – hangsúlyozta beszédében Francois Didier.

Arnaud Zerkovitz, Franciaország magyarországi nagykövetsége kereskedelmi kirendeltségének igazgatója azt emelte ki, hogy Magyarország kiszámítható gazdasági környezet a francia befektetőknek. Az országban eddig beruházó francia társaságok több mint 43 ezer embert foglalkoztatnak, éves összforgalmuk pedig meghaladja a 10 milliárd eurót – jegyezte meg.

Összhangban a kormánnyal

– Nagy örömmel fogadtam el a meghívást erre az eseményre. Manapság ugyanis bizonyos körökben mást sem hallani, mint hogy a magyar gazdaság súlyosan beteg, Magyarországról mindenki menekül, itt nem működik semmi. Ehhez képest ma egy sikeres francia tulajdonban lévő kkv új telephelyének átadóünnepségén vagyunk, ahol mintegy 100 embernek adnak munkát és folyamatosan bővítik dolgozóik létszámát. Ráadásul ezt a kormány szándékaival összhangban, a duális képzésben való részvétellel igyekeznek többek között megvalósítani – mondta el Csöbör Katalin.

Pfliegler Péter többek között azt hangsúlyozta beszédében, hogy a helyi vállalatok nélkül nem lenne lehetősége a városnak a fejlesztések egy részének megvalósítására, ezért az önkormányzat igyekszik a lehető legkedvezőbb feltételeket megteremteni a gazdasági szereplők számára.

„Zöld” az új üzemcsarnok

A Toolstyle az új telephely kialakításánál a gyártási hatékonyság mellett a környezetvédelmi és az energetikai hatékonysági szempontokat is figyelembe vette. Ennek keretében számos energiatudatos megoldást alkalmaztak, többek között összegyűjtik és visszaforgatják az esővizet, a gyártócsarnokban keletkező hulladékhőt pedig visszavezetik és felhasználják a telephely fűtésére.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában