Helyi közélet

2016.11.10. 21:34

Trump

<em>Mindenki tévedett. Melléfogtak a közvélemény-kutatók, az elemzők, az újságírók, mert valamennyien Hillary Clinton győzelmét vizionálták. A szavazók azonban másként döntöttek, és az akaratuk megmásíthatatlan.</em> Kolodzey Tamás jegyzete.

Mindenki tévedett. Melléfogtak a közvélemény-kutatók, az elemzők, az újságírók, mert valamennyien Hillary Clinton győzelmét vizionálták. A szavazók azonban másként döntöttek, és az akaratuk megmásíthatatlan. Kolodzey Tamás jegyzete.

Brexit történt Amerikában is, mondta egy európai politikus és a fején találta a szöget, hiszen a britek unióban való maradását 53–47-re adták, aztán mire eljött a reggel, az arány megfordult. Ez történt a tengerentúlon is, ahol a 45–42-es Clinton-esély dőlt át a republikánus Donald Trump javára. Vagyis a szebbik nem képviselőinek odaát még várniuk kell arra, hogy elfoglalják a világ legfontosabb hivatalát.

Az eredmény megszületett, és elhangzottak a főszereplők első nyilatkozatai is. Ezek sportszerűek, olyanok, amiket amerikai szinten megszoktunk. Magyar szóhasználattal élve Clintonné elismerte vereségét, gratulált a milliárdos sikeréhez, Trump pedig egyenesen odáig ment, hogy ellenfeléről kijelentette: hála jár számára az ország érdekében tett szolgálataiért. Az egyik táborban az örömnek, a másikban a döbbenetnek már nincs jelentősége, a „nagycirkuszba” kívülről jött nyertes, akit az elitellenesség emelt fel, biztosan jó elnök lesz. Remekül nyitott, arról beszélt, hogy az egymásra találás jegyében be kell gyógyítani a megosztottság sebeit. Trump tehát készen áll arra, hogy Amerikát vezesse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában