Helyi közélet

2016.11.27. 14:03

A gyakorlatorientált képzésért Miskolcon

Miskolc - Leleplezték a tábláját az egyetem kihelyezett tanszékének a kórházban.

Miskolc - Leleplezték a tábláját az egyetem kihelyezett tanszékének a kórházban.

A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház hosszas előkészítő munkáját követően szeptember 1-jétől Kihelyezett Intézeti Tanszék kezdte meg működését a kórházban.

A tanszék az elmélet és a gyakorlat egymásra találása." Prof. dr. Torma András

A hivatalos nevén a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Gyakorlati Módszertani és Diagnosztikai Intézet Kihelyezett Intézeti Tanszék a régió gyógytornász, védőnő és radiográfus szakember szükségletének biztosítása érdekében a gyakorlati képzést és továbbképzést hivatott szolgálni.

– Kijelöltük a személyeket, a helyiségeket, az eszközparkot és az alakuló értekezleten is túl vagyunk, ideje, hogy hivatalosan is átadjuk a tábla leleplezésével a tanszéket – mondta a pénteken tartott tájékoztató bevezetőjében dr. Csiba Gábor, a kórház főigazgató főorvosa.

Hasznos tudás

A tudomány feladata, hogy hasznosuljon, a Miskolci Egyetem pedig igazi universitas, ahol találkoznak a tudományok, jegyezte meg prof. dr. Torma András rektor.

– Ez a kihelyezett tanszék az elmélet és a gyakorlat egymásra találása, ezt az iparban duális képzésnek hívjuk. Az egészségügyi képzés pedig nem képzelhető el gyakorlat nélkül – tette hozzá.

– A hit megnyilvánulásának eredménye, manifesztációja ez a kihelyezett tanszék. Harminc éve csak álmodni mertünk arról, hogy gyökeret ver az egészségügyi képzés Miskolcon, de hittünk benne és ennek itt az eredménye. Történelmet írunk ma – jelentette ki dr. Kiss-Tóth Emőke, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának dékánja.

Hozzáfűzte: a kar bővülésével kezdett gondot jelenteni a gyakorlati hely, ezért úgy döntöttek, hogy nyitnak a betegellátás felé, ennek eredménye a tanszék. A gyakorlati képzés fontosságát hangsúlyozta és üdvözölte a tanszék nyitását Roósz András, a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának elnöke is.

Elismerések

Az eseményen átadták a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának Jubileumi Emlék­érmét dr. Csiba Gábornak és Nyilas Juditnak, a kórház ápolási igazgatójának. Illetve a megbízólevelét dr. Papp Mikósnak, aki a tanszékvezető lett és a gyógytornász szakcsoport vezetője, és dr. Buda Klárának, aki a radiológiai szakcsoportot vezeti. Ezt követően leplezték le a táblát.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában