Helyi közélet

2016.10.23. 10:58

A romák érdekeit szem előtt tartó szervezetet akarnak, Miskolcon mutatkoztak be

Miskolc - Miskolcon mutatkozott be az Európai-Magyarországi Romák Egyesülete.

Miskolc - Miskolcon mutatkozott be az Európai-Magyarországi Romák Egyesülete.

"Ha az ember egy évre tervez, krumplit ültet, ha több évre, fát, ha egy egész életre, akkor gyermeket nevel..." Lakatos Attila borsodi cigány vajda ezzel a szólással mutatta be az általa alapított és elnökölt Europai- Magyarországi Romák Egyesületét (EU-MORE).

Hangsúlyozta ugyanis, hogy legfőbb céljuknak és teendőjüknek azt tartják, hogy a gyermekeik számára biztosítsák a megnyugtató jövőt. Szombaton, a miskolci ITC-ben megrendezett bemutatkozó napjukra a megye településeiről várták a romák képviselőit, hogy ismertessék velük a legfontosabb feladatokat.

Négy területen

Lakatos Attila elmondta, hogy az egyesület négy prioritást fogalmazott meg: az oktatásban, a foglalkoztatásban, a lakhatásban és az egészségügyben szeretnék elérni az egyenlő bánásmódot és ezzel kapcsolatban szeretnének konkrét feladatokat meghatározni. "Mindezek olyan területek, amelyek a jövő roma nemzedék számára hozhatja meg az igazi eredményeket" - hangsúlyozta az elnök. Kiemelte, hogy a rendszerváltás óta eltelt 26 év alatt egyetlen választás alkalmával sem tudták kellő hangsúllyal képviselni a romák érdekeit.

"Szervezetünk fő célja így egy a romák érdekeit szem előtt tartó szervezet létrehozása Magyarországon." Mint az egyesület nevéből is kiderül, várják soraikba más európai országok hasonló gondokkal küszködő roma szervezeteit is.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában