Helyi közélet

2016.10.18. 07:44

A jegyzőség stresszes állás

Miskolc - A helyemen vagyok, a helyemről beszélek – mondta szeptemberben a miskolci jegyző. Most pedig hirdetik az állását.

Miskolc - A helyemen vagyok, a helyemről beszélek – mondta szeptemberben a miskolci jegyző. Most pedig hirdetik az állását.

Egy hónappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy dr. Csiszár Miklóst, Miskolc jegyzőjét leváltják. Akkor megkerestük az érintettet, aki így fogalmazott: „A felmentésemről szóló hír kacsa, akkora, hogy hápog.” Néhány napja azonban kint van egy álláshirdetés a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság honlapján: Miskolc polgármestere pályázatot hirdet jegyzői munkakör betöltésére. Ezek után kíváncsiak voltunk arra, hogy mi is az igazság: a jegyző megy vagy marad?

Túrázik, kocog

– Szerencsémre vagy szomorúságomra december 4-én elérem a nyugdíjkorhatárt, így ilyenkor kötelező meghirdetni az állásomat – válaszolta újbóli megkeresésünkre dr. Csiszár Miklós. – Így már biztos, december 6-tól új jegyzője lesz Miskolcnak.

Azt is elárulta, maradhatott volna a nyugdíj után is, ha hosszabbítást kér, de ez a lehetőség fel sem merült benne. „Eljön az ideje, amikor menni kell. A rendszerváltás óta jegyzőként dolgozom, stresszes állás, elég volt ennyi. Ha elértem a nyugdíjat, egészséges vagyok, akkor szeretném aktívan kihasználni a nyugdíjas éveket: szeretek túrázni, utazni, kocogni. Egyébként is, jöjjenek a fiatalok” – fogalmazott a jegyző.

– Természetesen szeptemberben is tudtam, hogy hamarosan nyugdíjas leszek – válaszolta azt firtató kérdésünkre, hogy szeptemberben, miért nem beszélt erről –, de hagytam a közösségnek újabb izgalmat.

ÉM-NSZR


Kacsa és hápogás

Miskolc jegyzője nyugdíjba megy, ezért hirdetik meg az állását. Ennyit a pletykákról, nincs itt semmi látnivaló, tessék oszolni. Körülbelül ennyivel el lehetett volna intézni még szeptemberben a miskolci jegyző menesztésével kapcsolatos híreszteléseket. Szántó Rita jegyzete.

 

"Akkora kacsa, hogy hápog"

Miskolc - Elterjedt a hír, hogy dr. Csiszár Miklóst felmentették. Nem így van.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában