Helyi közélet

2016.09.19. 14:22

A DVTK többségi tulajdonosa csak két magyar szállodát tart meg

Miskolc - Október 1-től Leisztinger Tamástól Jászai Gellért érdekeltségeihez kerül a Hunguest Hotels-lánc 18 egységéből 14.

Miskolc - Október 1-től Leisztinger Tamástól Jászai Gellért érdekeltségeihez kerül a Hunguest Hotels-lánc 18 egységéből 14.

Október 1-jén Leisztinger Tamás - aki a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa - érdekeltségeitől a Jászai Gellért által elnökölt Konzum-csoport tulajdonába kerül tizennégy Hunguest Hotels-szálloda, értesült a Világgazdaság. A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte a Konzumnak, hogy megvásárolja a Hunguest Hotels Zrt.-t, amelynek többségi tulajdonosa a Forrás Nyrt.-n, az Arago Holdingon és a svájci Lemisa Holdingon keresztül Leisztinger Tamás. Az adásvételre a Hunguest banki hitelezői – mindenekelőtt az Erste, a Raiffeisen és az MFB-csoport – is áldásukat adták. A szállodacsoport a váltás tényét már közölte üzleti partnereikkel is. A vételár több tízmilliárd lehet.

A Hunguest Hotels Nyrt. 18 szállodájából Leisztingerék négyet - a lillafüredi Hotel Palotát, a szegedi Hotel Forrást, a montenegrói Sun Resortot és az ausztriai Heiligenblutot - megtartják. Az új tulajdonos hivatalosan a Konzum PE Magántőkealap. A lap által ismertetett bonyolult cégháttérben magánszemélyként leginkább Jászai Gellért jelenik meg. Az üzletember 2010-ben a nagyarányú ingatlanbefektetéseket tervező SCD Group vezetőjeként tűnt fel.

Forrás: Világgazdaság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában