Helyi közélet

2016.08.25. 11:22

Néma felolvasással emlékeznek az íróra Miskolcon

Miskolc - A nemrég elhunyt Kossuth-díjas író, Esterházy Péter emléke előtt szeretne méltón tisztelegni a Miskolci Nemzeti Színház.

Miskolc - A nemrég elhunyt Kossuth-díjas író, Esterházy Péter emléke előtt szeretne méltón tisztelegni a Miskolci Nemzeti Színház.

A teátrum művészei így augusztus 27-én, szombaton 15 órától néma felolvasásra várják a miskolciakat a Szinva teraszon. Az esemény nyílt, bárki csatlakozhat egy általa vitt Esterházy-­kötettel.

Mint a színház közleményéből kiderült, eddig több színház is jelezte, hogy szívesen kapcsolódnának a kezdeményezéshez, így országossá bővül a megemlékezés. A miskolci színház arra kérte az ország többi teátrumát a színi igazgatóknak elküldött levelében, hogy hirdessék meg városuk egy frekventált pontján a felolvasást, később pedig küldjenek nekik képeket az eseményről. Megjegyzik, azok is részt vehetnek a „felolvasásban”, akik bár szeretnének részt venni az eseményen, de idő hiányában, vagy a távolságok okán nem tehetik ezt meg. Ők is csatlakozhatnak szeptember 10-ig egy fotóval, amelyen Esterházy Péter valamelyik művét olvassák. A fényképekből a tervek szerint egy montázst készít majd a színház.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában