Helyi közélet

2016.07.13. 16:52

Huszonnyolc diák Miskolcon, tizenkilenc országból

Miskolc - Másodszor rendezett nemzetközi Lions-tábort Magyarországon az Első Miskolci Lions Klub.

Miskolc - Másodszor rendezett nemzetközi Lions-tábort Magyarországon az Első Miskolci Lions Klub.

Évente 25–30 külföldi Lions klub által delegált, 18–22 év közötti fiatal vehet részt az ifjúsági táborban. Idén 28 diák érkezett 19 országból három hétre. Az első hetet magyarországi cserediákoknál, illetve Lions-tagok családjainál töltöttek az ország különböző pontjain, a legtöbben Budapesten. Miskolcra vasárnap este érkeztek, s a tapolcai Abacon Hotelben szálltak meg. A következő hetet Nyíregyházán töltik majd.

Indiából, Tajvanról…

A miskolci klub soros elnöke, Koleszár Péter elmondta: a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének vezető szervezete, a kormányzóság döntése alapján három évig, 2015–2017-ig az Első Miskolci Lions klub rendezheti meg a magyar tábort. A szervezésben a másik miskolci Lions klub, a Lady Lions Club Miskolc is szerepet vállal, ezúttal az oroszlánhölgyek főleg a közös szabadtéri főzőcskézésbe segítenek be, amely során helyi specialitások kerülnek majd terítékre. A tábor során a résztvevők megismerik a helyi kulturális értékeket, emellett a közös programok keretében az őket delegáló országokról szereznek ismereteket. A mostani táborozók között van, aki Tunéziából, Brazíliából, Tajvanról, Indiából, Mexikóból érkezett, a többség európai.

– Egymás világszemléletét, gondolkodásmódját megismerve, a kölcsönös tapasztalatok alapján toleranciát tanulhatnak – emelte ki a tábor egyik célját az elnök. – Gyakran mély barátságok szövődnek ezekben a táborokban, tette hozzá.

A résztvevők megismerkednek a jószolgálati munka alapjaival is – idén a miskolci programon belül ezt a miskolci állatkertbeli segítés jelenti. Egy napot a baráthegyi vakvezető kutyakiképzőknél is eltöltenek. A játék sem marad el, a belváros értékeit vetélkedő keretében ismerhetik meg a fiatalok, de voltak már a gokartpályán is, s nem marad ki a látnivalókból a Bükk sem.

A program részeként tegnap Pfliegler Péter alpolgármester hivatalában fogadta és köszöntötte a táborozókat.

- ÉM-SzK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában