Helyi közélet

2016.06.25. 17:07

Új lehetőség a Gráciáktól

Miskolc - Miskolci középiskolások és a Miskolci Egyetemen tanuló, megyénkben élő diákok pályázhatnak.

Miskolc - Miskolci középiskolások és a Miskolci Egyetemen tanuló, megyénkben élő diákok pályázhatnak.

A Miskolci Gráciák Egyesület továbbra is kiemelt feladatának tekinti a Miskolcon élő, illetve itt tanuló fiatalok támogatását, ezért az újabb tanévben is támogatni kívánják a rászoruló tehetséges diákokat. Az elmúlt tanévben 3 középiskolást és 3 egyetemistát szponzoráltak 10 hónapon keresztül, továbbá 2 fiatalnak egyszeri, pénzbeli támogatást nyújtottak. Augusztus 30-ig ismét benyújthatják pályázatukat az érintettek.

Az iskoláknak nem küldenek felhívást, mert éppen azokat a fiatalokat szeretnék elérni, akik öntevékenyen és rendszeresen tájékozódnak a médiából és az internetről, mondta el Pelczné dr. Gáll Ildikó, az egyesület elnöke.

Hozzátéve: okos, céltudatos, szorgalmas fiatalok jelentkezésére számítanak, akik emellett valamilyen egyéb tevékenységben (sport, művészet) is kiemelkednek, s „el is tudják adni magukat”.

A pályázat hátteréül másfél millió forintot gyűjtöttek össze, illetve különítettek el a jótékonysági báljuk bevételéből. Az összeget 4 miskolci és 3 megyénkbeli, Miskolci Egyetemre járó hallgató kapja, ha megfelel a pályázati feltételeknek. Az elbírálásra négyfős bizottság alakul, de az egyesület dönt. Újdonság, hogy minden támogatott kap egy-egy „Gráciát” mentorul, aki rendszeresen követi az előmenetelét.

ÉM-SzK

A pályázatról

  • I. kategória: alap/középfokú képzésben résztvevő, 10–19 éves miskolci diákok számára, 15 000 Ft/hó, 10 hónapon át
  • II. kategória: első diplomát szerző, 18–26 éves hallgatók számára – 30 000 Ft/hó, 10 hónapon át
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában