Helyi közélet

2016.06.17. 16:24

Légzsákokat teszteltek a tehetséges diákok Miskolcon

Miskolc - A TAKATA gyárba látogattak az MCC Fiatal Tehetség Programjának miskolci kisdiákjai.

Miskolc - A TAKATA gyárba látogattak az MCC Fiatal Tehetség Programjának miskolci kisdiákjai.

Az életmentő autóipari termékeket gyártó TAKATA miskolci üzemébe tett látogatást a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának több mint 20 kisdiákja, akik a robotika képzési témakörhöz kapcsolódva a valóságban is megismerkedhettek a csúcstechnológia lenyűgöző világával.

„A gyerekeket elvarázsolták a látottak, a vállalat rendkívül érdekes bemutatót tartott számunkra: egészen a raktározástól a késztermékgyártásig bemutatták a termelési folyamatokat. A legizgalmasabb a légzsák minőségi tesztelése volt, amelynek részét képezte a szélsőséges hőmérsékleti körülményeket szimuláló próba is. Hasznos és életre szóló élményekkel gazdagodtak diákjaink, amelyek ismét hozzájárultak ahhoz, hogy látókörüket tágítsuk” – nyilatkozta Szemánné Ortó Ildikó, a Fiatal Tehetség Program miskolci régióvezetője.

A programról

A hagyományos oktatást kiegészítő, felső tagozatos diákokat megcélzó Fiatal Tehetség Program képzése során a tanulók a mindennapi élethez sok szállal kötődő területeken szerezhetnek jártasságot, mint például a pénzügyi ismeretek, a média világa, az egészségügyi tudatosság vagy akár a robotika.

A program tavaszi félévében a diákok a robotikaórán ismerkedhettek meg a robotok szerepével, felépítésével, sőt háztartási hulladékokból saját robotokat készítettek, majd mobilapplikáció segítségével programozták azokat. Ehhez a tematikához kapcsolódva vettek részt a május 25-i gyárlátogatáson, amelynek során a valóságban is megtekinthették a robotok alkalmazását egy gyár működésében.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában