Helyi közélet

2016.05.30. 07:22

Török gépeket fogad a kassai reptér

Miskolc - Miskolc ma már három nemzetközi repülőtérről is elérhető.

Miskolc - Miskolc ma már három nemzetközi repülőtérről is elérhető.

A Kassai Repülőtér bővíti szolgáltatásait: júniustól a Turkish Airlines gépeit is fogadja. Ennek köszönhetően Miskolc és környéke is bekerülhet a török légitársaság által kínált desztinációkba. Ennek jegyében – a Hello Kassa szervezet és a MIDMAR Nonprofit Kft. közös szervezésében – mutatkozott be csütörtökön a Kassai Repülőtér és a Turkish Airlines Miskolcon.

„Évek óta jó kapcsolatot ápol megyénk Kassával” – kezdte Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke. Aki kitért arra is, hogy ma már a sporton és a kultúrán kívül gazdasági kapcsolatok is összekötik a megyét és a szlovák várost. Kiemelte, hogy ezeket tovább erősítheti az úthálózat fejlesztése, nevezetesen a hamarosan megépülő Miskolc–Kassa autópálya.

Sok projekt

Pfliegler Péter alpolgármester Miskolc és Kassa testvérvárosi kapcsolatát emelte ki, valamint azt, hogy sok projektben együttműködik a két város. Ezek közül említette a tokaji borút jövőbeni fejlesztését, hangsúlyozva, hogy idegenforgalmi-turisztikai célokat szolgál majd. Az alpolgármester arra is kitért, hogy a miskolci és kassai állatkert között már korábban is volt példa együttműködésre, ezenfelül pedig a katasztrófavédelem és sport területén is gyakori a közös munka.

„Miskolc ma már három nemzetközi repülőtérről elérhető: a budapestiről, a debreceniről és a kassairól” – sorolta Pfliegler Péter. Aki elmondta azt is, hogy a tavaly, Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett Modern Városok program keretében hamarosan autópálya kötheti össze a két várost.

Nagy Julianna, a MIDMAR Nonprofit Kft. ügyvezetője is hangsúlyozta, hogy elindult az autópálya tervezése, s amint elkészül, akár fél óra alatt is elérhető lesz Kassa.

„Éppen ezért az ottani repülőtér lehetőséget jelent Miskolc számára. A város és környékének látványosságait, turisztikai célpontjait kínálhatjuk a Kassára érkező vendégeknek is” – mondta.

A Turkish Airlines első szlovák partnere a Kassai Repülőtér, ahol júniustól hetente háromszor indulnak majd járataik. A világban 115 célpontjuk van, de Isztambulból indulnak a gépeik. Mindezt Levend Arisoy, a légitársaság magyarországi vezérigazgatója mondta. Arra is kitért, hogy a törökök inkább Budapestet ismerik, Miskolcot kevésbé, de sok látnivaló van itt is, amiért érdemes ezt az úti célt választani. „Nem beszélve arról, hogy Miskolcról, a megyéből sokan utaznak Törökországba” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában