Helyi közélet

2016.05.07. 13:59

"Kihívás volt az indulás"

Miskolc - Ünnepel a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara. Annak idején a semmiből kellett építkezniük.

Miskolc - Ünnepel a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara. Annak idején a semmiből kellett építkezniük.

Kétszer indult Miskolcon felsőfokú egészségügyi képzés, először 1987-ben, majd 1998-ban, 2001-ben pedig a Miskolci Egyetemhez integrálódott az oktatás. Ennek 15 éve, a jubileum alkalmából pénteken ünnepi konferenciát tartott az Egészségügyi Kar Miskolctapolcán.

Dr. Kiss-Tóth Emőke, a kar dékánja hangsúlyozta: Miskolcon társadalmi igény hozta létre az egészségügyi képzést. Szükség volt a magasan képzett szakemberekre, de arra is, hogy itt maradjanak, és a régió lakóinak hasznára kamatoztassák tudásukat. Komoly kihívást jelentett felsőfokú egészségügyi képzést indítani a semmiből úgy, hogy orvosi egyetem nem működött a városban.

Ma négy alapképzés folyik a karon: egészségügyi gondozás és prevenció alapszak (védőnő szakirány), ápolás és betegellátás alapszak (gyógy­tornász szakirány), orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai alapszak (kép­alkotó diagnosztikai analitika szakirány), valamint egészségügyi szervező alapszak (egészségturizmus-szervező szakirány). Ezekre minden évben 5–6-szoros a túljelentkezés. Jelentősek a kar szakirányú továbbképzései, felsőoktatási szakképzései, valamint szakmacsoportos továbbképzései.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában