Helyi közélet

2016.03.23. 14:32

Brüsszeli robbantások - Pelczné dr. Gáll Ildikó Brüsszelből: "Szólnak a szirénák és köröznek a helikopterek"

Budapest, Brüsszel, Miskolc - A rendőrség nem ura a helyzetnek, nyilatkozta lapunknak Brüsszelből a politikus.

Budapest, Brüsszel, Miskolc - A rendőrség nem ura a helyzetnek, nyilatkozta lapunknak Brüsszelből a politikus.

– A lényeg, amennyire lehet, mindenki igyekezzen biztonságba helyezni magát (már ha egyáltalán lehet biztonságos helyről beszélni) és figyelni a híreket – így írta le a helyzetet a brüsszeli robbantások után nem sokkal lapunknak Pelczné dr. Gáll Ildikó EP-képviselő, az Európai Parlament alelnöke. Még ő is csak bizonytalan információkról hallott az áldozatok számát illetően is:

– Tizenegy, húsz, harmincöt áldozatról beszélnek, arról fogalmunk sincs, volt-e közöttük magyar – mondta. (Két magyar sérültről szóltak a hírügynökségi jelentések – a szerk).

– A parlament közelében történt robbantás miatt oda be azóta senkit sem engednek, már kifelé se nagyon, nekem még sikerült kihajtanom, a 4-es számú riasztást léptették életbe. Érzékelhetően a rend­őrség nem uralja a helyzetet, mindenfelé rendőrautók cirkálnak, leállították a tömegközlekedést, szólnak a szirénák, köröz­nek a helikopterek. A mobilszolgáltatást, nyilvánvalóan az információcserét megakadályozandó, megszüntették. Legutóbb még Viberen tudtam kommunikálni.

Arról is kérdeztük, lehet-e köze a mostani merényletsorozatnak ahhoz, hogy elfogták a párizsi terrortámadás szervezőjét, de nem kívánt találgatásokba bocsátkozni.

– Holnap reggel szándékoztam hazarepülni, de ez most kétséges. A családom otthon van, reggel kocsival én is megpróbálok nekivágni.

ÉKN-SzK


[liveticker name="terrortamadasok-bruesszelben-percrol-percre-2016-03-22"]


Közvetlenül a robbanások után készült drámai videó Brüsszelből


Robbantás Brüsszelben a Maelbeek metróállomáson


Robbantás Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren


Brüsszel - Tovább nőtt a kedd reggeli brüsszeli terrortámadások áldozatainak száma: a legfrissebb hírek szerint 34 ember meghalt, több mint kétszázan pedig megsebesültek a belga fővárosban végrehajtott robbantásokban.

Brüsszel - Nagy erejű robbanás rázta meg brüsszeli repülőteret, amely leszakította a váróterem álmennyezetét és megrongálta a vízvezetékeket. A padlót vízzel keveredett vér borította - mondta egy Genfből érkező utas a Zaventem nemzetközi repülőtéren kedden.

Brüsszel - A belga államügyészség közlése szerint terrortámadásokat követtek el kedd reggel Brüsszelben, a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson történt robbantásoknak a mentést végző hatóságok szerint legalább 21 halálos áldozatuk és 35 sebesültjük van, két magyar állampolgár is megsebesült. Brüsszel tömegközlekedése teljesen megbénult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában