Helyi közélet

2016.02.23. 11:27

Küldjön hírt - Újabb szakmai tankönyv ózdi szerzőtől

Ózd - A Nemzetgazdasági Minisztérium Vincze István ózdi nyugdíjas műszaki tanár újabb könyvét nyilvánította tankönyvé, melyet a Műszaki Könyvkiadó jelentetett meg 2016. februárjában.

Ózd - A Nemzetgazdasági Minisztérium Vincze István ózdi nyugdíjas műszaki tanár újabb könyvét nyilvánította tankönyvé, melyet a Műszaki Könyvkiadó jelentetett meg 2016. februárjában.

A szerző, Vincze István öt éve a Gábor Áron Ipari Szakképző Iskolából vonult nyugállományba. Szakkönyvírással aktív pedagógus éveiben is foglalkozott. Az már korábban napvilágot látott, hogy hat szakmai könyv társszerzője, melyek közül három szintén bekerült a tankönyvi nyilvántartásba.

Nyugdíjba vonulása óta már második ez a mostani szakkönyv, melynek egyedül ő a szerzője.

Az új könyvének a címe: Anyagismeret, anyagvizsgálat. A kötet összefoglalja a gépiparban használt legfontosabb anyagokat, azok gyártását és tulajdonságaikat, továbbá szabványos jelölésüket. Az anyagszerkezeti fejezet útmutatást nyújt többek között a követelményeknek megfelelő anyagminőség kiválasztásáról. Az anyagvizsgálati rész összefoglalja az anyagok tulajdonságainak megismerési módját, lehetőségét.

Vincze István közel negyvenéves pedagógiai tevékenysége folyamán- melyből 24 évig igazgatóhelyettes - mindig igyekezett a szakképzést minél magasabb szintre emelni, de mint a tények bizonyítják nyugdíjasként sem szakadt el a szakképzés világától.

Számos szakképzéshez kapcsolódó projektben vett már részt. Több szakképzéssel kapcsolatos szakértői névjegyzékben szerepel- és foglalkoztatják is - valamint több szakképesítés szakmai vizsgabizottság elnöki, tagi, valamint szintvizsga elnöki névjegyzékben is megtalálható Vincze István neve.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában