Helyi közélet

2016.01.17. 09:59

Jobb lehetett volna, ha fogadja a polgármester

Népszavazás lesz Hódoscsépányban – az 1991. január 15-i Észak-Magyarországban ezzel foglalkozó cikkből az körvonalazódik, hogy az ügy előzményei országosan is ismertek.

Népszavazás lesz Hódoscsépányban – az 1991. január 15-i Észak-Magyarországban ezzel foglalkozó cikkből az körvonalazódik, hogy az ügy előzményei országosan is ismertek.

Egy helyi képviselő, Berecz István azzal fordult Ózd lakóihoz, érjék el a helyi képviselő-­testület és a polgármester, Seffer Ferenc lemondását. Ebben a lapszámban Berecz István arról beszél: eredetileg csak egy petíciót szeretett volna átnyújtani a település vezetőjének, de erre nem volt lehetősége.

Mint mondja: „azt már nem lehetett elviselni, hogy a polgármesterhez mint képviselő ne tudjak bejutni reggeltől estig”. Seffer Ferenc viszont alvilági módszereket emleget, mint amelyekkel nem tud egyetérteni.

A demokrácia óhajtásával viszont igen. Az írás megjelenésének napján tárgyal a helyi képviselő-testület a Hódoscsépány-Somsály elszakadásáról szóló kezdeményezéséről – tudjuk meg a beszámolóból.

Van, bizony, lányom!

Van-e már polgármesterük, bátyám? – ezzel a kérdéssel szólít meg egy komótosan kerékpározó idős embert Ki­ráldon Kovács Judit. Íme, a helyzetből kibontakozó párbeszéd:

„– Van, bizony, lányom! – trombitál egy nagyot zsebéből előhúzott óriási zsebkendőjébe.

– No, és ki az?

– Természetesen Andor. Malinkó Andor, akit már először megválasztottunk. Hiába ugrált Bálint István, hiába rohangált a bíróságra. Győzött a falu akarata. Tán mégis van demokrácia… – révedezik el”.

Az első választást semmisnek nyilvánították, kampánycsendsértés és más formai okok miatt, az egyik polgármesterjelölt panaszára. Az ismétlésben a fentebb már ismertetett eredmény született.

A korábbi panaszost, akinek beadványa nyomán új választást rendeltek el Királdon, nem találta otthon a riporter, így meg sem tudta kérdezni ennek a cikknek a keretében a fejleményekről. Például, hogy miért nem ment el szavazni másodjára.

Lekerült a háló

Fojtán László felvételein mutatja be a lap, hogy meglehetősen nagy fordulat következett be a miskolci főutca egyik épületének sorsában. Jó néhány éve gázrobbanás rongálta meg a Tanácsház tér 13-as számú házat. Az elhúzódó felújítás során odabent értékes falfestmény bukkant elő, és erre is tekintettel kellett lenni a rendbehozatalkor.

Most már leszedték a külső falat borító zöld hálót, s látni: tényleg szép munkát végeztek a kivitelezők. Hogy mi lesz a folytatás, ki és milyen célra használhatja majd a házat, ebben az írásban erre nem térnek ki.

ÉM-BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában