Helyi közélet

2015.12.05. 19:23

Kedveljük a sárga kukát

Miskolc - Négyszer több szelektív hulladékot gyűjtünk az uniós projektnek köszönhetően.

Miskolc - Négyszer több szelektív hulladékot gyűjtünk az uniós projektnek köszönhetően.

Európa egyik legmodernebb hulladékgazdálkodási rendszere épült ki Miskolcon és 36 környékbeli településen az elmúlt két évben.

Az Európai Unió által támogatott környezetvédelmi fejlesztés 3,8 milliárd forintba került és csaknem negyedmillió embert érint közvetlenül, hangzott el tegnap a projekt záróünnepségén.

Pfliegler Péter Miskolc alpolgármestere hangsúlyozta: a Mirehuköz Nonprofit Kft. tapasztalatai szerint a fejlesztésnek köszönhetően négyszeresére nőtt a szelektíven gyűjtött lakossági hulladék mennyisége a házhoz menő gyűjtés kiterjesztése óta.

Fedett bálatároló

A projekt egyes elemeit Merkel Norbert projektmenedzser mutatta be: Hejőpapiban mechanikai hulladék-előkezelő épült, mely a kevert szilárdhulladék előkezelését szolgálja. A hejőpapi és a miskolci telephelyen fedett bálatároló létesült. Optikai rendszerűvé építették át a József Attila utcai hulladékválogatót. Ötezer darab komposztálóedényt és 44 ezer darab sárga gyűjtő­edényt szereztek be.

Nyolc jármű

A három hulladékudvarba egy-egy újrahasználati központot telepítettek. Üzembe állt 8, szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas jármű, valamint rakodógépeket, lánctalpas dózert és targoncát vásároltak az uniós projektnek köszönhetően.

Pfliegler Péter megemlítette azt is, hogy a projekthez kapcsolódóan rajzpályázatot is hirdettek, a legjobb rajzok most a hulladékszállító autók oldalán láthatók, melynek legfőbb haszna, hogy a gyerekek is felismerik: a Földet óvni kell!

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában