Helyi közélet

2015.12.09. 09:55

A digitális tartalmaktól az ökofaluig Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Tanulók és pedagógusok képzése, táborok és eszközbeszerzés is megvalósult.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Tanulók és pedagógusok képzése, táborok és eszközbeszerzés is megvalósult.

Befejeződött a 39 966 030 forintos uniós támogatással az ART ÉRT Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda „Út és esély” elnevezésű projektje, melynek keretében a programban részt vevő tanulók és pedagógusok képzésére, valamint taneszközök, sportszerek, oktatási eszközök, digitális tananyagok beszerzésére nyílt lehetőség.

Számtalan program

A projekt 2015. április 1. és 2015. október 31. között valósult meg. A pályázó iskola székhelye Sárospatak, emellett az 5 telephely – Bodroghalom, Edelény, Pácin, Sajóbábony, Sajószentpéter – volt a megvalósítás helyszíne.

A szorgalmi időszak alatti programelemek a tanulók számára havi rendszerességgel zajlottak. Hangsúlyos része volt még a projektnek a digitális tartalmak és taneszközök használatának elmélyítése a résztvevők számára.

Ez a programelem segített tájékozódni az internet legális és illegális oldalai között történő különbségtevésre és felkészített az alkalmazások jogszerű használatára.

A tanulók számára a 2015. április, május, június, valamint a szeptember, októberi időszakban vállalkozói és életpálya-tanácsadás, mentori, családi életre nevelést elősegítő programok valósultak meg.

Az egészségnapok keretében a különböző szerek okozta függőségek megelőzésével kapcsolatos előadások, tréningek mellett gasztronómiai bemutatókra is sor került.

A nyári iskolai szünetben 3 ökotáborban szerezhettek hasznos ismereteket a projektben részt vevő tanulók. Két képzőművészeti és egy drámás tematikájú szaktábor adott lehetőséget arra, hogy a részt vevő tanulók megismerjék a természetközeliség élményét, az ember és természet kapcsolatát.

Mindezt sajátos tantárgyi eszközök és ismert művészeti alkotások segítségével sajátíthatták el tábori körülmények között. Ezt kiegészítendő látogatást tettek hagyományosan gazdálkodó családoknál és egy ökofaluban is.

Cél volt a természetben gyökerező kultúra megjelenési formáinak érzékeltetése, játékos megismerése, szem előtt tartva a természettudatos ökogondolkodás alapjait.

- ÉM -


Eszközök, képzés

A program keretén belül lehetőség adódott a szakmai munkát segítő kis értékű tárgyi eszközök beszerzésére is, melyek a mindennapi tanulási-tanítási folyamatokat segítik. A beszerzett eszközök között van notebook, fényképezőgép, videokamera, grafikai prések, rajztanterem-bútorzat, ritmuskészlet, egészségügyi láda és szakkönyvek. A projektben részt vevő pedagógusok számára 6 alkalommal került sor akkreditált képzésekre. Így a résztvevők jelentős számú kreditpontot szerezhettek.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában