Helyi közélet

2015.11.21. 13:43

Dilemma

<em>Utazzon télből a nyárba! – hirdetik az utazási irodák egzotikus útjaikat, és egyre több honfitársunk ül repülőre és hagyja maga mögött rövidebb-hosszabb időre az itthoni valóságot.</em> <strong>Uri Mariann jegyzete.</strong>

Utazzon télből a nyárba! – hirdetik az utazási irodák egzotikus útjaikat, és egyre több honfitársunk ül repülőre és hagyja maga mögött rövidebb-hosszabb időre az itthoni valóságot. Uri Mariann jegyzete.

Pontosabban ültek repülőre az elmúlt években, mert a párizsi merény­letek után sokan megrettentek, és nem mernek útra kelni, többek között Egyiptomba sem.

Minek erről beszélni? Hiszen ez csak kevesek problémája – gondolhatnánk. De nem így van! Mert bár tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy nagyon sok magyar család annak is örülne, ha egy egyhetes nyaralásra elutazhatna, de sokan vannak, akik megengedhetik – legalábbis kiszorítják – maguknak a nyári pihenést valamelyik közeli tengerparti országban. Ám a terrorfenyegetettség nem csökken az idővel, sőt!

De hagyjuk-e magunkat megfélemlíteni és korlátozni szabadságunkban? Vagy dacoljunk a veszéllyel? Egyáltalán valós-e a veszély?

Olyan kérdések ezek, amelyekre nehéz válaszolni, éppen ezért én is csak azt tudom tanácsolni az utazást tervezgető barát­nőimnek, hogy a baj mindenhol ránk talál, ha akar!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában