Helyi közélet

2015.11.03. 17:56

A nap receptje: Rizsgombóc

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mutatós és finom köret lehet a húsokhoz, szaftos ételekhez a rizsgombóc.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mutatós és finom köret lehet a húsokhoz, szaftos ételekhez a rizsgombóc.


Recept: Rizsgombóc

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Nehézség: könnyű

  • Hozzávalók:

  • fél csésze rizs (lehet barna is),
  • 3 tojás,
  • 10 dkg sajt (Edami vagy Comte),
  • egy kanál liszt (helyette lehet zabkorpa),
  • zsemlemorzsa (szintén lehet zabkorpa),
  • só,
  • bors,
  • bazsalikom,
  • oregánó,
  • fokhagyma – elhagyható

  • Elkészítés:

    Főzzük meg a rizst jó alaposan sós, borsos, oregánós, bazsalikomos vízben. (De tehetünk bele bármilyen más fűszert is. Ha friss fűszerlevelet használunk, akkor azt akkor adjuk hozzá, ha megfőtt a rizs.) Ha kész, és meghűlt kicsit, tegyük hozzá a sajtot, a tojást, a lisztet (vagy zabkorpát). Forgassuk meg zsemlemorzsában (vagy zabkorpa és szárított búzacsíra 2:1 arányú keverékében), majd forró (olíva)olajban pár perc alatt süssük aranybarnára.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában