2015.11.03. 17:56
A nap receptje: Rizsgombóc
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mutatós és finom köret lehet a húsokhoz, szaftos ételekhez a rizsgombóc.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mutatós és finom köret lehet a húsokhoz, szaftos ételekhez a rizsgombóc.
Recept: Rizsgombóc
Hozzávalók:
Elkészítés:
Főzzük meg a rizst jó alaposan sós, borsos, oregánós, bazsalikomos vízben. (De tehetünk bele bármilyen más fűszert is. Ha friss fűszerlevelet használunk, akkor azt akkor adjuk hozzá, ha megfőtt a rizs.) Ha kész, és meghűlt kicsit, tegyük hozzá a sajtot, a tojást, a lisztet (vagy zabkorpát). Forgassuk meg zsemlemorzsában (vagy zabkorpa és szárított búzacsíra 2:1 arányú keverékében), majd forró (olíva)olajban pár perc alatt süssük aranybarnára.