Helyi közélet

2015.10.01. 19:22

„Tudtam, itt jól lehet dolgozni”

Miskolc - A nagy Romulusban és a Mindent a kertbe című darabokban láthatja az idei évadban a miskolci közönség.

Miskolc - A nagy Romulusban és a Mindent a kertbe című darabokban láthatja az idei évadban a miskolci közönség.

Feczesin Kristóf hat­évesen eldöntötte, színész lesz, és kitartott a döntése mellett. Ahogy fogalmazott: „Azóta sem találtam jobb elfoglaltságot”.

Inkább mégsem a tenisz

Igaz, egy ideig a tenisz is érdekelte, de később azt abbahagyta, és maradt a színészet.

„Eleven gyerek voltam, aki szeret szórakoztatni. Ezért a szüleim és a tanáraim jónak látták, ha elküldenek versmondó versenyekre. Ez valójában egy évekig tartó küzdelem volt számomra, mert a zsűrit a felkészítő tanárokból állították össze. Az enyém viszont soha nem jelentkezett, mert nem tartotta etikusnak a helyzetet. Hiszen minden tanár a saját csemetéjének akarta adni a díjakat, függetlenül a szavalat minőségétől. Így aztán hat éven keresztül egyszer sem nyertem. De hetedikben és nyolcadikban végre továbbjutottam a kerületin, majd megnyertem a fővárosi versenyt. Tetszett, hogy mindenki engem néz. Az exhibicionizmusom már akkor megmutatkozott” – mesélte a színész, aki első évadát kezdi a Miskolci Nemzeti Színházban.

A versmondó versenyeket színjátszókörök, drámatagozatos középiskola, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem követte. „Lépcsőfokonként haladtam előre, egyik jött a másik után” – tette hozzá. Jelenleg az egyetem végzős hallgatója, Bagossy László, Pelsőczy Réka és Rába Roland osztályába jár. A közönség láthatta már az Örkény Színház több előadásában.

Felkérés és felkérés

Júniusban kapott felkérést Szabó Mátétól, a Miskolci Nemzeti Színház rendezőjétől, jöjjön Miskolcra, és játssza el A nagy Romulusban Phylax szerepét. Később Zsótér Sándor rendező is hívta, ő a Mindent a kertbe című darabban ajánlott számára munkát. Feczesin Kristóf elfogadta, így az idei évadban e kettő előadásban láthatja őt a miskolci közönség.

„Osztálytársaimmal, Prohászka Fannival és Somhegyi Györggyel dolgozhatok Miskolcon, így sokkal könnyebb, hiszen ők már korábban itt voltak és csupa jót meséltek a Miskolci Nemzeti Színházról. Szinte az utolsó pillanatban kaptam a felkérést, de nyitottan álltam hozzá, hiszen tudtam, itt jól lehet dolgozni” – mondta.

Miskolc egyébként sem ismeretlen a számára, a SZEM fesztiválon idén februárban már volt itt, és gimnazistaként is fellépett egy drámafesztiválon. Igaz, egyelőre még nem látott sokat a városból, hiszen ingázik Budapest és Miskolc között, ha pedig itt van, akkor a színészház és a színház közötti útvonalat járja. Abban bízik, ha megkezdődnek a folyamatos próbák, többet lesz Miskolcon, és fel is tudja fedezni a várost.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában