Helyi közélet

2015.10.06. 13:22

Disznóól mellett nevelték a gyerekeket Miskolcon

Miskolc - Kiskorú veszélyeztetésnek bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy nővel és élettársával szemben, akik teljesen elhanyagolták a gyermekek ellátását, gondozási kötelezettségüknek a legkisebb mértékben sem tettek eleget.

Miskolc - Kiskorú veszélyeztetésnek bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy nővel és élettársával szemben, akik teljesen elhanyagolták a gyermekek ellátását, gondozási kötelezettségüknek a legkisebb mértékben sem tettek eleget.A 20 éves nő és vele egyidős élettársa Miskolcon egy külterületi romos melléképületben laktak a nő két gyermekével. Az épület teljes egészében állatok tartására szolgált. A vádlottak lakrésze mellett az épület tulajdonosa disznókat tartott. Az állatok ürüléke a család ajtaja előtt folyt el, mely jelentős fertőzésveszélyt jelentett.

A család lakrészében semmilyen tisztálkodásra, főzésre szolgáló berendezés nem volt. A gyerekek rendkívül elhanyagolt állapotban, koszosan, tetvesen a földön játszottak a saját koszos pelenkáikkal. Orvosi ellátásban nem részesültek. A lakóhelyiségben vastagon állt a kosz, a szemét, mindenhol cigarettacsikkek voltak. A nő élettársa az egy és négy éves kislányokat rendszeresen bántalmazta is.

2013. év őszén a nő az egy éves kislányt a babakocsiban hagyta egy lejtős útszakaszon, de nem figyelt rá. A kocsi legurult az úton és felborult. A gyerek eszméletvesztéssel járó agyrázkódást szenvedett.

A családgondozó javaslatára a gyámhatóság a gyerekeket kiemelte a családból és az anyai dédnagymamánál helyezte el őket.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a gyermekek szülői felügyeleti jogának megszüntetését indítványozta a nővel és élettársával szemben.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában